Alliance tiltrækker akademikere til Kalundborg

Den nye rekrutteringsalliance i Kalundborg er en stor succes. På bare et år er det lykkedes at tiltrække flere akademikere til kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er lykkedes at tiltrække flere akademikere til Kalundborg.

Det skriver Nordvestnyt.

Sidste år så en ny rekrutteringsalliance i Kalundborg dagens lys. Den bestod af virksomheder, Jobcenter Kalundborg, Kalundborgegnens Erhvervsråd, Kalundborg Kommune og A-kasser, og formålet var at indgå et stærkt samarbejde for at sikre arbejdskraft til virksomheder i Kalundborg Kommune.

Stor tilfredshed

Og det ser ud til, at den nye rekrutteringsalliance virker efter hensigten. Det er nemlig lykkedes at tiltrække flere akademikere til byen til stor tilfredshed for Novo Nordisk, der beskæftiger 3.400 mennesker i Kalundborg.

- Projektet har bidraget til at skabe en øget opmærksomhed omkring Kalundborg som et industrielt hotspot for vækst og udvikling både i og uden for landets grænser. Konkret har samarbejdet i Kalundborg Rekrutteringsalliance på knap et år formået at halvere antallet af åbne stillinger målrettet akademikere og at besætte en række såkaldt 'hard-to-fill' stillinger i Novo Nordisks produktion her i Kalundborg, siger Michael Hallgren til avisen.

Model skal udbredes

Den nye alliance er så stor en succes, at parterne nu vil have gjort Kalundborg-modellen landsdækkende.

- Vi har skabt en model, som andre provinskommuner med fordel kan bruge. Vi har åbnet akademikernes øjne for det meget spændende arbejdsmarked, vi har i kommunen, og nu kommer de hertil for at tage arbejde, leve og bo, siger Martin Damm (V), borgmester i Kalundborg Kommune.