Aldrig mere Kalundborg

DGI afslutter i dag en sommerlejr i Kalundborg. Det er med beskeden om, at de ikke vender tilbage. Det er for usikkert at være der, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

DGI Vestsjællands sommerlejr er i i år for første gang flyttet til Kalundborg. Det er for det meste gået godt.

- Idrætsmæssigt over al forventning. Ungerne har været pragtfulde at ha med at gøre. Og de har hygget sig rigtig meget, siger Peter Frederiksen, som er leder af sommerlejren.

Men hyggen har været truet af utryghed og chikane. Der været indbrud hvor ungernes ting er blevet stjålet. Nogen har kastet en sten igennem ruden, hvor pigerne skulle sove. og tirsdag aften blev nogle piger forfulgt af en stor gruppe små drenge, da de var på orienteringsløb. Drengene, som var i 8 års alderen nev blandt andet pigerne bagi. De var meget anmasende og fulgte efter pigerne hele vejen hjem.

- Man er jo ikke vant til, at folk bare kommer over til en og man kender dem jo ikke så. Det var ikke rart. Var de mange? ja, 15-20 eller så noget, siger Ditte Holmer Nielsen.

Episoderne har fået lederne på sommerlejren til at sige tak for nu. Også de næste år.

- Det blir nok ikke Kalundborg det kunne jeg meget nemt forestille mig. hvorfor? Det er vores oplevelser med naboerne, siger Peter Frederiksen.

- Vi kan selvsagt ikke leve med, at der er nogle der siger, at de ikke tør eller vil tage til kalundborg og lave sådan et arrangement. Det er klart, det er ganske utilfredsstillende, siger viceborgmester i kalundborg Kommune, Peter Jakobsen fra Dansk Folkeparti.

Episoderne har haft konsekvenser for børnenes tur.

- Vi har pakket dem ind. De har ikke kunnet få lov til at gå ud selv, selvom der er fortræffelige grønne områder, hvor de egentligt godt kunne gå ud og lege, de timer de har fri. Men det får de bare ikke lov til, siger Peter Frederiksen.

Men det tager de i stiv arm. Så på trods af det hele, har de haft en god tur.