Akuthjælpere træner på Røsnæs

MIN HVERDAG: De lokale 112-akuthjælpere på Røsnæs mødes og gennemgår procedure og udstyr en gang om måneden, så de er klar til at rykke ud til ulykker og sygdom.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På Røsnæs ved Kalundborg har 10-12 frivillige valgt at agere akuthjælpere - og en gang om måneden mødes de og gennemgår procedure og udstyr.

Det fortæller Lene Klamer Jørgensen fra Kalundborg, der har indsendt videoen ovenfor.

- De skal holde deres kompetancer skarpe, så de er klar til at rykke ud til ulykker og sygdom, hvor de kan yde førstehjælp til ambulancen kommer frem. Akuthjælperne tilkaldes via SMS fra alarmcentralen, fortæller hun.

Akuthjælperne har gennemgået et særligt kursus gennem Region Sjælland, hvorefter der er et årligt større opfølgningskursus.

- Akuthjælperne kan hente en taske med udstyr til førstehjælp i forsamlingshuset, når de bliver kaldt ud. Det er godt med disse akuthjælpere, når man bor i et område, hvor redningsfolk har langt ud til, fortæller hun.

Lene Klamer Jørgensen er medlem af ØSTHOLDET - og har derfor sendt denne historie og video til TV ØST.

Har du også en historie fra dit område, som du vil dele med resten af regionen via TV ØST, så send den gerne via www.tveast.dk/sendvideo. Du kan også blive medlem af ØSTHOLDET. Se hvordan - KLIK HER