¨

Aftale om færgerute vækker begejstring

Foto: TV ØST

Efter flere måneders usikkerhed om færgeruten Århus-Kalundborgs fremtid kunne havnechefen i dag præsentere et nyt rederi, som i fremtiden skal sejle på ruten. Og det fik smilet frem i Kalundborg.

Selv om regnen silede ned i Kalundborg, var det alligevel som om at solen skinnede en lille smule på Kalundborg havn i dag.

- Det er den optimale løsning for os. Vi på et tidspunkt uden nogen færgerute, og så kunne vi få fragtrute. Men nu har vi fået det hele, så vi er glade i dag, siger Borgmester Martin Damm (V). 

- Det er en dejlig dag for Kalundborg Havn, at vi fortsat har færgefart til Jylland og vi stadig har tre daglige afgange med en kombifærgerute. Det er vi glade for, siger havnedirektør Bent Rasmussen.

Det er det tyske rederi FRS-Gruppen, som i fremtiden skal sejle på ruten Kalundborg-Århus. Rederiet vil både sejle med ledsaget og uledsaget fragt, personbiler, campingvogne og busser, og rederiet forventer, at der vil være tre afgange fra henholdsvis Kalundborg og Århus hver dag.

FRS-gruppen har tidligere købt færgere Mette og Maren Mols, og det er meningen, at Maren Mols skal fortsætte sin sejllads på ruten under nyt navn.

Da Molslinien besluttede sig for at lukke ruten ned, blev mange af de ansatte i Kalundborg opsagt. Med FRS-gruppen ved roret kan fyresedlerne måske veksles til et nye jobs.

- Vi arbejder altid med lokale medarbejdere. Det vil sige, at nuværende medarbejdere er meget velkomne til at sende deres ansøgning. Vi glæder os til at få en snak med dem. Og vi får naturligvis brug for medarbejdere i både Århus og Kalundborg. Vi forventer også, at en stor del af dem bliver nuværende medarbejdere, siger direktør i FRS-gruppen Ulrik Ortiz Rasmussen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App