Affald på naturbeskyttet ø (Video)

Beboere på Reersø anklager virksomheden Musholm Lax for at bruge en lille naturbeskyttet ø som losseplads.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På Musholm ligger der affald overalt. Virksomheden Musholm Lax er ved at gøre burene klar til den årlige fiskeproduktion. Men ifølge den tidligere lokalformand i Danmarks Naturfredningsforening er Musholm beskyttet, og der må derfor ikke smides affald og foregå aktiviteter på størstedelen af øen.

- Det er simpelthen noget svineri. Miljøsvineri - vil jeg kalde det for. Når de begynder at lave sådan nogle aktiviteter herude, så ødelægger det hele miljøet på øen, siger Ib Olsen, beboer på Reersø.

Danmarks Naturfredningsforening mener ikke, det er acceptabelt, at der ligger affald på den del af øen, som er beskyttet. De har derfor valgt at anmelde Musholm Lax til kommunen, som nu vil undersøge sagen.

- Der kan være aktiviteter herude, som kan have betydning for strandengen, og de må ikke påvirke tilstanden af et naturbeskyttet område. Men vi er nødt til at gå nærmere ned i de vilkår, der er i tilladelsen før, jeg kan sige endeligt om, der er brud på reglerne. Men det er i hvert fald sådan, at de skal holde deres aktiviteter fra det område, der er naturbeskyttet, siger Rune Frimann Larsen, Plan, Byg & Miljø, Kalundborg Kommune.

Men Musholm Lax mener ikke, at produktionen påvirker den beskyttede ø.

- Det mener jeg ikke, den kan. Jeg kan ikke se, hvordan vores aktivitet skulle have en indflydelse det. Det er nogle store flyderinge, som vi tager op på land, som vi skiller ad og samler ind, siger Niels Dalsgaard, direktør i Musholm Lax.

Men den tidligere formand for Danmarks Naturfredningsforening vil nu have sanktioner.

- De skal rydde op og have en miljøbøde for svineri simpelthen, siger Ib Olsen.