Ældrehjem får stor donation af lokal styrmand: - Jeg kan ikke selv bruge pengene

Jørgen Jacobsen, der er styrmand på Sejerøfærgen, har doneret en halv mio. kroner til øens ældrehjem. Pengene bliver blandt andet brugt på nye stole.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ældrehjemmet på Sejerø, der ligger i Sejerøbugten mellem Kalundborg og Sjællands Odde, har fået mulighed for at gøre lidt ekstra for både ansatte og beboere. I juni modtog de nemlig en donation på en halv million kroner fra Jørgen Jacobsen, der bor tæt på ældrehjemmet.

quote Jeg er meget ydmyg over, at han synes, vi er værd at donere så mange penge til

Christina Damgaard Jensen, gruppeleder på Sejerø Ældrehjem

- Det er jo fuldstændigt fantastisk. Jeg er meget ydmyg over, at han synes, vi er værd at donere så mange penge til, siger gruppeleder på Sejerø Ældrehjem, Christina Damgaard Jensen.

Gruppelederen har været tilknyttet ældrehjemmet i syv år og har aldrig før oplevet en lignende donation.

Stor forskel for beboerne

En halv million kroner er mange penge ekstra oven i det kommunale budget, som driver ældrehjemmet. Nogle af pengene har allerede fået ben at gå på. Ældrehjemmet har købt nogle Lemco-stole, som hjælper de gangbesværede med at komme i sædet.

- Det giver beboerne en tilfredsstillelse af, at de kan mestre nogle ting selv. Og så giver det de ansatte et bedre arbejdsmiljø, i og med de ikke skal løfte og skubbe og gøre ved, siger Christina Damgaard Jensen.

Gruppelederen fortæller, at der også er indkøbt en elcykel til personalet. Og næste projekt bliver at indrette ældrehjemmets dagligstue med nye møbler.

- Mine beboere har rigtig stor fornøjelse af at se TV sammen. Og det er jo ikke, fordi vi ikke har møbler, men de er jo tilpasset til én type mennesker. Nu har vi mulighed for at købe nogle rigtigt gode stole i størrelser, der passer til de forskellige beboere, forklarer gruppelederen.

Der er lige nu syv beboere på ældrehjemmet, som har ti lejligheder.

Christina Damgaard Jensen fortæller, at beboerne især er glade for de nye stole, som donationen gjorde muligt at købe. Ansatte og beboere kan byde ind med idéer til, hvad de resterende penge skal bruges til.

Lokal styrmand står bag

Pengene er doneret af 76-årige Jørgen Jacobsen, der til dagligt er styrmand på Sejerøfærgen på halv tid. Sidste år mistede han sin kone, og da han ikke har børn, var der ikke nogen direkte arvinger.

quote Jeg synes, de har gjort et godt stykke arbejde og fortjener det

Jørgen Jacobsen, styrmand, Sejerøfærgen

- Så tænkte jeg, at jeg lige så godt kunne bruge pengene på noget fornuftigt, mens jeg var ved mine fulde fem, siger Jørgen Jacobsen.

Han fortæller, at donationen var en pludselig indskydelse i foråret.

Mange vil måske undre sig over, hvorfor han ikke bare bruger pengene på sig selv.

- Det kan jeg ikke. Det er komplet umuligt. Jeg har alt, og jeg skylder ikke noget, lyder styrmandens svar.

Jørgen Jacobsen har på grund af coronavirus ikke endnu været inde på ældrehjemmet, efter han donerede pengene. Han er dog glad for, at pengene allerede har haft en effekt for beboere og ansatte.

- Jeg synes, de har gjort et godt stykke arbejde og fortjener det. Og før eller senere havner jeg jo selv på ældrehjemmet, hvis jeg bliver boende på Sejerø og ikke falder død om i mellemtiden, fortæller Jørgen Jacobsen.

Sejerøfærgens styrmand har også fået mange positive tilkendegivelser fra lokalbefolkningen for sin donation.