Advarer mod falske hjemmehjælpere

Lokalpolitiet i Kalundborg advarer mod falske hjemmehjælpere. I går blev en 93-årig dame snydt af en tricktyv, som udgav sig for at være hjemmehjælper.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 93-årig dame fra Klosterparkvej i Kalundborg blev i går snydt af en falsk hjemmehjælper. Den 93-årige fik besked på, at hendes medicin skulle kontrolleres.

- Ud fra de afhøringer vi har foretaget i sagen, så er der noget, der tyder på, at hun er omkring ti minutter i lejligheden, og vores mistanke går på, at der har været en medgerningsmand, som i det tidsrum har været inde og bryde skabe og skuffer op og stjålet smykker, siger Martin Kofoed, der er vicepolitikommissær ved lokalpolitiet i Kalundborg.

I løbet af det sidste år har der været 14 lignende sager om tricktyveri i Kalundborg, Odsherred og Holbæk. Derfor advarer politiet nu ældre borgere. Bliver man kontaktet af en hjemmehjælper, som man ikke kender, skal man spørge efter vedkommendes legitimation.

- Den 93-årige gjorde faktisk det rigtige og spurgte efter legitimation, men hun kunne have fastholdt sin mistanke og undladt at lukke gerningskvinden ind, siger Martin Kofoed.

Den falske hjemmehjælper beskrives som 30-40 år, tynd, iført ternet tørklæde og ternet frakke, og hun talte gebrokkent dansk.