Advarede om tandlægesnyd

Tandlæge Gert Bjørndal-Mølgaard fra Høng fortæller, at han for tre år siden advarede Tandlægeforeningen om, at man på foreningens kurser blev undervist i at snyde kunderne. Undervisningen fortsatte dog.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En af regionens tandlæger blander sig nu i sagen om tandlægesnyd.

Tandlæge Gert Bjørndal-Mølgaard fra Høng fortæller, at han for tre år siden advarede Tandlægeforeningen om, at man på foreningens kurser blev undervist i at snyde kunderne. Undervisningen handler blandt andet om, hvordan man giver kundens tænder en gang lak  - men skriver en dyr paradentosebehandling på regningen.

- Jeg var dybt rystet. Han sagde, at han bestilte en hel lastvogn lak hjem ad gangen, fordi det jo var en god og hurtig forretning, fortæller tandlæge Gert Bjørndal-Mølgaard til Ekstra Bladet.

Tandlægen bliver bakket op af Tandlægeforeningens tidligere næstformand, Flemming Juul. Han gav beskeden om snyderiet videre til 'højeste instans'.

Men i de mange år, som der er gået siden advarslen, har Tandlægeforeningen ikke stoppet deres kursusgiver i at undervise i, hvordan man snyder kunderne.

- Jeg er ikke bekendt med, at Torben Andersen(kursusgiveren, red.) har sagt nogle uheldige ting på kurserne, siger Tandlægeforeningens formand Susanne Andersen.

Tandlæger må i øvrigt ikke kritisere andre tandlæger offentligt. Det kan koste en såkaldt bod på 10.000 kroner eller en eksklusion af Tandlægeforeningen. Tandlægeforbundet kalder det deres 'kollegiale vedtægt' og lyder ordret sådan her:

- En kollega, dennes arbejde eller metoder må ikke omtales unødigt kritisk.

Tandlæge Gert Bjørndal-Mølgaard kan dog udtale sig kritisk om snyderiet, fordi han efter 49 års medlemsskab har meldt sig ud Tandlægeforeningen.