Absalon bygger nyt campus i Kalundborg

Kalundborg er Danmarks førende biotek-by - og snart får de studerende et helt nyt campus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kalundborg er Danmarks hovedstad. I hvert fald hvis vi taler om bioteknologi, mener proffessionshøjskolen Absalon, som netop har besluttet at bygge et helt nyt campus i Kalundborg.

Byggeriet starter i december i år og vil i første omgang huse uddannelsen til bioanalytiker og til diplomingeniør i bioteknologi.

- Det nye campus er endnu et vigtigt skridt i retning af at tiltrække studerende til byen og sætte Kalundborg på landkortet som et udviklingscentrum for både Danmarks førende virksomheder og udviklingen af biotek, siger Absalons bestyrelsesformand Jens Stenbæk i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter billedet

Absalons uddannelser i Kalundborg har til huse i midlertidige ramme. Men snart kan de rykke ind i et nyt byggeri.
Absalons uddannelser i Kalundborg har til huse i midlertidige ramme. Men snart kan de rykke ind i et nyt byggeri. Foto: Thomas Nielsen - TV ØST

Massivt brug for arbejdskraft

De to uddannelser findes allerede i byen - men kun i midlertidige rammer. De rammer bliver mere permanente med det nye campus, som er er første del af en større satsning i Kalundborg. Ud over Absalons byggeri er der også planer om etablering af et innovations- og udviklingscenter inden for biotekproduktion og procesteknologi.

- Kalundborg huser ét af de største bioteknologiske industriområder i Norden, og der er massivt behov for højt kvalificeret arbejdskraft specielt inden for de tekniske fag. Ved at etablere det ny Campus Kalundborg er vi med til at imødekomme det behov og på den måde sikre en fremtidig vækst i byen og hele Region Sjælland, siger bestyrelsesformand Jens Stenbæk.

Kalundborg har gennem de senere år satset stort på bioteknologi og huser virksomheder som Novo Nordisk, NNE, Lundbeck, Ørsted og flere andre bioteknologiske virksomheder.

Etableringen af Campus Kalundborg sker i tæt samarbejde med partnerskabet Knowledge Hub Zealan. Det består - foruden Absalon -  af Region Sjælland, Kalundborg Kommune, Novo Nordisk, Novozymes, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Zealand - Sjællands Erhvervsakademi (tidligere Erhvervsakademi Sjælland).