Aarhus-borgmester vil have ja til bro over Kattegat senest næste forår

Vi skal have et hurtigt ja til at bygge en fast forbindelse mellem Sjælland og Djursland mener borgmesteren i Aarhus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Senest til næste forår skal politikerne på Christiansborg sige ja til at bygge en fast forbindelse mellem Hov i Jylland og Samsø, og Samsø og Røsnæs på Sjælland.

Så klar er meldingen fra borgmesteren i Aarhus, der nu kaster en ny, fast forbindelse mellem landsdelene ind i valgkampen til kommunalvalget.

Senere på efteråret ventes en analyse af en række planlagte trafik-initiativer klar – heriblandt Kattegatbroen. Og i løbet af få måneder bør politikerne så have taget en formel beslutning om at bygge broen, siger Jacob Bundsgaard til BNB ifølge Berlingske.dk.

Han understreger, at det store fokus på den kollektive trafik ikke må få den betydning, at en forbindelse mellem Aarhus og Sjælland rammes.

Enhedslisten skyder ide ned

Han mener ikke, at broen skal financiers af offentlige midler, men i stedet betales broens trafikanter, der skal have pungen op af lommen hver gang de kører over broen.

På Christiansborg afviser Enhedslisten dog al snak om en fast forbindelse til Aarhus. Her mener man, at tirsdagens store forlig på transportområdet gør broen overflødig.