¨

87-årig snydt af 'sygeplejerske'

Foto: TV ØST

En 87-årig kvinde blev torsdag formiddag snydt af en kvinde, der bankede på døren og udgav sig for at være en sygeplejerske, der skulle lave sundhedstjek.

Torsdag formiddag bankede det på døren hos en 87-årig kvinde på Bryggervænget i Kalundborg, og det som den ældre kvinde troede var en venlig sygeplejerske, viste sig at være en gemen tyv.

Klokken var omkring 11, da kvinden bankede på døren. Hun fortalte, at hun var sygeplejerske og kom forbi for at foretage et helbredstjek. Hun fik placeret den 87-årige på en stol i køkkenet, så hun ikke kunne se, hvis andre kom ind, og så gik hun ellers i gang med sine undersøgelser.

Hun tog blandt andet den ældre kvindes puls og hev et bælte frem, som hun målte den 87-årige om maven med.

Lad være med at lukke fremmede ind

Da sundhedstjekket var færdigt, forlod kvinden stedet. Umiddelbart efter kunne den 87-årige konstatere, at der manglede 4000 kroner fra en kommode i entreen.

- Vi kan kun advare kraftigt imod at lukke fremmede ind. Det skal man ikke gøre. Man skal bede om at se noget identifikation, hvis nogen vil ind uden at have en aftale på forhånd, og jeg kan oplyse, at det altså ikke er sådan i Danmark, at sygeplejerske kommer på uanmeldte besøg i hjemmet, siger Carsten Andersen, kommunikationsansvarlig i Midt- og Vestsjællands Politi.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App