¨

75-årig skal 14 år i fængsel

Foto: TV ØST

I voldsom jalousi skød og dræbte en mand sin blinde ven, der var stukket af med hans kone gennem 24 år.

En 75-årig mand fra Gørlev blev mandag ved Retten i Holbæk idømt 14 års fængsel for drabet på sin 70-årige blinde kammerat.

      Manden har tidligere forklaret, at han godt kan huske, at han den 15. december sidste år gik ind til sin blinde kammerat med et dobbeltløbet jagtgevær i vrede over, at kammeraten var løbet med hans hustru gennem 24 år.

      Og han ihukommer også, at han forlod stedet igen med seks tomme patronhylstre i lommerne. Men hvad der skete i kammeratens hus, kan han ikke huske.

      Det ligger dog fast, at kammeraten blev dræbt af flere skud i sin gang, for øjnene af hustruen, der havde taget bolig hos eksmandens ven, og som også blev ramt af skud, men overlevede.

      Kort forinden havde den 75-årige sendt en sms til rivalen med ordene "er I klar til at dø".

      Heller ikke denne besked mindes den 75-årige at have sendt, men gennem det, den nu dømte selv kalder "tågen", husker han dog, at han var taget hen til rivalen for at "fortælle ham, hvilken stor lort han var", har han tidligere forklaret.

      Senere smed den jaloux 75-årige sit gevær i et vandløb, og herefter tog han på pub.

      Her svalede han sig med en kold øl, inden han på hjemvejen mødte lovens lange arm.

      Den øl lagde yderligere alen til den brandert, han dagen igennem havde opbygget, og som ved anholdelsen var på 1,42 promille.

      Han havde nemlig forud for besøget hos ekskonen og rivalen siddet i sin bil og drukket øl, mens han ventede på at gøre kål på en ræv.

      Retten lagde ved strafudmålingen vægt på, at drabet var særlig brutalt og kynisk, og foruden drab blev han kendt skyldig i ulovlig våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder og for at forvolde nærliggende fare for andres liv.

      /ritzau/

     

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App