¨

55-årig mand ryger fire uger i fængsel i sag om seriebrande

02:33

I 10 dage har beboerne på Klosterparkvej i Kalundborg været utrygge. I alt har der været seks påsatte brande siden sidste mandag.

En 55-årig mand er blevet fængslet i knap fire uger for en brandstiftelse på Klosterparkvej i Kalundborg. Manden nægter sig skyldig.

Sagen om seks påsatte brande i Kalundborg kan muligvis være opklaret, efter politiet natten til torsdag anholdt en 55-årig mand i sin lejlighed.

Nu er den 55-årige blevet fremstillet i grundlovsforhør torsdag ved Retten i Holbæk, og her blev det besluttet, at han skak fængsles frem til den 27. december, selvom han nægter sig skyldig.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Anholdelsen kom efter yderligere to brande blev forsøgt startet i kælderen under Klosterparkvej 121 i Kalundborg.

Brandskader

Ifølge Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi har de seks påsatte brande især ført til røg- og sodskader i bygningerne.

- Det gode ved sådan noget betonbyggeri er jo, at det ikke kan brænde. Det er derfor mest røgen fra selve bålene, der har ført til skader og problemer, siger Carsten Andersen.

Kvarteret er kendt for at have mange beboere af udenlandsk herkomst, men politiet understreger, at den anholdte er pæredansk. De kan endnu ikke sige noget om mandens motiv til at starte brandene.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App