44 kaniner levede i en halv meter afføring - syv måtte aflives

Dyrenes Beskyttelse fik i går overdraget 44 kaniner. En kanin døde på vej til internatet, og flere af kaninerne måtte aflives ved ankomsten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var et grimt syn, som mødte Tina Andersen, da hun sammen med en medarbejder fra Roskilde Internat ankom til en adresse i Kalundborg.

Her levede 44 kaniner under meget dårlige forhold.

quote Den kanin der var i værst stand, døde desværre undervejs

Tina Andersen, frivillig kredsformand ved Dyrenes Beskyttelse

- Da vi kom ud for at hente kaninerne, kunne vi godt se, at der særligt var et par stykker, som så rigtig skidt ud. Vi skyndte os at sætte dem i transportbure og køre mod Roskilde Internat, men den kanin der var i værst stand, døde desværre undervejs, fortæller Tina Andersen, som er frivillig kredsformand ved Dyrenes Beskyttelse. 

En kanin døde på vejen, og syv måtte aflives

Ud af de i alt 44 kaniner måtte syv af kaninerne desværre aflives efter et dyrlægetjek. De resterende 37 er nu flyttet ind på Roskilde Internat, hvor alle medarbejderne har hjulpet til for at få plads til de nye beboere.

Artiklen fortsætter under billedet.

Ud af de i alt 44 kaniner, måtte 7 af kaninerne desværre aflives efter et dyrlægetjek.
Ud af de i alt 44 kaniner, måtte 7 af kaninerne desværre aflives efter et dyrlægetjek. Foto: Dyrenes Beskyttelse

Roskilde Internat fik hjælp af Falsters Internat, som overtog deres andre kaniner, så der kunne blive plads til de 37 nye. Medarbejderne og de frivillige måtte derudover i al hast bygge nye bure og løbegårde, så alle kaninerne kunne få de bedste vilkår fremover.

Hvordan kan du hjælpe?

Antallet af dyr er steget ejeren til hovedet

Sagen med kaninerne begyndte i starten af februar, da ejeren skulle igennem et længere sygdomsforløb og derfor skulle indlægges.

I første omgang blev kaninerne passet af en kvindelig bekendt, men derefter hjalp hun ejeren med at skrive en overdragelse til Dyrenes Beskyttelse, da kaniner ikke havde det godt under de forhold, de levede i.

quote Det er en utrolig trist sag, hvor antallet af dyr er steget ejeren fuldstændig over hovedet

Yvonne Johansen, Dyreværnschef ved Dyrenes Beskyttelse

De 44 kaniner levede tæt i små bokse, hvor der gennem længere tid ikke var muget ud og gjort rent. Derfor gik kaninerne rundt på omkring en halv meter tætstampet afføring. Desuden havde mange af kaninerne sår, bylder, lange kløer, rifter, sår ved næsen og alt for lange tænder. Kaninerne havde dog fået mad og vand og var derfor i god foderstand.

- Det er en utrolig trist sag, hvor antallet af dyr er steget ejeren fuldstændig over hovedet, og resultatet er, at ejeren ikke kan overskue at passe dem. Desværre ser vi det gang på gang, at to kaniner hurtigt bliver til rigtig mange kaniner, hvis de ikke bliver kastreret eller steriliseret, fortæller Yvonne Johansen, Dyreværnschef ved Dyrenes Beskyttelse.

Artiklen fortsætter under billederne.

 
  Foto: Dyrenes Beskyttelse
 
  Foto: Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelse: Vi ser det i stigende grad

Det er ikke en sjældenhed for Dyrenes Beskyttelse at blive kaldt ud til sager som disse.

- Vi oplever desværre i stigende grad, at der er sociale sager, hvor der er nogle omstændigheder, der gør, at folk ikke kan tage vare på deres kæledyr. Hvis det får lov til at stå på i lang tid, så er kaniner og katte nogle af dem, der kan formere sig og blive til mange på kort tid, siger Yvonne Johansen til TV2 ØST.

quote Vi har rigtig mange sager hvert eneste år

 

- Folk mister stille og roligt grebet af forskellige årsager, som for eksempel sygdom og ikke får bedt om hjælp rettidigt.

I dette eksempel med kaninerne var det ejeren selv, der erkendte, at han ikke kunne tage vare på dyrene, og derfor kontaktede han Dyrenes Beskyttelse.

- Vi har rigtig mange sager hvert eneste år. Vi oplever ikke i stor grad, at det er fordi folk er decideret onde mod dyr. Det er typisk enten mangel på viden, eller fordi det løber folk af hænde, og de pludselig ikke længere kan overskue det, siger dyreværnschef Yvonne Johansen.

Dyrenes Beskyttelse redder mange dyr. Sidste år mødte TV2 ØST hunden Sorba, der har fået et nyt liv: