44-årig tvunget til at være stråmand

En 44-årig mand er blevet tvunget til at fungere som stråmand for en gruppe kriminelle. Det forklarede han onsdag i retten i Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 44-årig mand var onsdag for retten i Holbæk tiltalt for svindel og hvidvaskning af penge.

I retten erkendte han, at han havde været medvirkende til hvidvaskning af penge.

Det skriver Sjællandske.

Han forklarede, at det hele startede i august 2011, hvor han stiftede sin egen virksomhed. 

På et tidspunkt sagde jeg til dem, at nu var det slut. Samme nat mødte de op på min hjemmeadresse klokken tre om natten. Jeg og min familie blev truet på det groveste. Jeg lå med hovedet på blokken, forklarede den 44-årige i retten.

- Jeg skulle bruge 80.000 kroner til at starte virksomheden. Men jeg kunne ikke låne i banken, da jeg dengang stod i Ribers. Nogle bekendte bragte mig i kontakt med nogen, der gerne ville låne mig pengene. Vi aftalte, at jeg skulle betale dem tilbage efter et halvt år, men allerede en måned senere ville de have deres penge. Jeg kunne ikke betale dem tilbage, og så sad jeg i saksen, forklarede den 44-årige i retten ifølge Sjællandske.

Ifølge hans forklaring forlangte de mennesker, han skyldte penge, at få adgang til hans cpr-nummer, hans NEM-ID og hans virksomhed. Selv sad han blot derhjemme og fungerede som en uvidende stråmand.

Nægter at sætte navne på bagmænd

Anklager Louise Hansen spurgte ham gentagne gange, hvem de personer var, som satte ham i denne situation, men det nægtede den 44-årige at svare på af frygt for sin sikkerhed.

- Det kan jeg ikke. Det er mit liv, det drejer sig om, sagde han.

Forsøgte at afslutte det

Han fortalte, at han flere gange havde forsøgt at komme ud af virksomheden, men at hans bagmænd ikke ville lade ham gøre det.

- På et tidspunkt sagde jeg til dem, at nu var det slut. Samme nat mødte de op på min hjemmeadresse klokken tre om natten. Jeg og min familie blev truet på det groveste. Jeg lå med hovedet på blokken, forklarede han.

Flere gange blev den 44-årige også tvunget til at tage ind til en vekselvirksomhed i Valby, hvor han hævede store beløb i euro på firmaets vegne, som han udbetalte til sine bagmænd. 

Disse udbetalinger var med til at skabe mistanke hos Skat om, at den 44-årige var medvirkende til hvidvaskning af sorte penge.