43-årig mand forbrændt efter militær sprængning – fløjet til Rigshospitalet

Tirsdag middag er en 43-årig mand blevet hentet af en lægehelikopter, efter han er blevet forbrændt af en utilsigtet militær sprængning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 43-årig mand er angiveligt kommet slemt til skade og er blevet forbrændt efter en uforsætlig, militær sprængning.

- Klokken 12.27 får vi en melding om, at der er sendt redningskøretøj ud på den militære skydebane Stold på Eskebjerg Lyng nær Havnsø, siger kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi til TV2 ØST.

 
 

Er fløjet til Rigshospitalet til behandling

Ifølge politiet var forsvarets personale på uddannelse, og i den forbindelse skete der tilsyneladende en utilsigtet sprængning af et eller andet, så den pågældende person fik nogle forbrændinger.

quote En redningshelikopter bliver tilkaldt og flyver den tilskadekomne til Rigshospitalet til undersøgelser

Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder fra  Midt- og Vestsjællands Politi

- Det er dybest set en arbejdsulykke, som betyder, at en ambulance og en redningshelikopter bliver tilkaldt og flyver den tilskadekomne til Rigshospitalet til undersøgelser og fornøden behandling, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Forsvaret er underrettet

Efter hændelsen har politiet underrettet Forsvarets ledelse om ulykken.

- Vi har selvfølgelig været ude og se, hvad det er, men kender ikke til de nærmere omstændigheder, og kender heller ikke til Forsvaret interne instrukser i forbindelse med noget, der kan være farligt, siger Martin Bjerregaard.

- Vi står for de indledende undersøgelser derude, men resten gætter jeg på bliver inden for Forsvarets egne rækker. Forsvaret har sit eget auditørkorps.

Har det efter omstændighederne godt

Tirsdag sidst på eftermiddagen har Forsvaret en status på, hvordan den tilskadekomne har det:

- Han er indlagt på Rigshospitalet, men han har det efter omstændighederne godt. Han har fået overfladiske forbrændinger og bliver formentlig udskrevet i morgen, siger Klaus Thing Rasmussen, der er vagthavende officer i Forsvarets Operationscenter.

Han fortæller, at uddannelsen er indstillet og at der vil blive iværksat en undersøgelse af materiel og procedure.

- Man vil selvfølgelig gennemgå hele hændelsesforløbet, og hvad det er for noget matierale, der er blevet brugt i den forbindelse. Der er indikationer af, at det er en mindre tændladning, der ved et uheld får antændt en større mænge krudt.

Hvordan er de interne instrukser og procedure for uddannelse og håndtering af sprængfarligt stof?

- Der har helt sikkert været forudgående instruktion, inden de begynder at rydde øvelsesterrændet med skarpt sprængstof. Det er sidste trin i uddannelse inden for sprængstof.

Opdatering
Clock15. sep 2020, kl. 14:24
Artiklen er opdateret med oplysninger fra Forsvaret.