3 handicappede fjernet fra bosted

Forholdene på det private bosted Møllen i Kalundborg har været så kritisable, at Københavns Kommune nu flytter 3 handicappede borgere fra stedet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Socialforvaltningen i København flytter tre borgere med svære fysiske og psykiske handicap fra det private bosted Møllen i Kalundborg. Det skriver Ritzau.


Københavns Kommune erkender, at den siden 2007 har vidst, at beboerne levede under kritisable forhold, uden at man rettede op på forholdene.Ingen besked om magtanvendelserBlandt de kritiske forhold på bostedet er manglende indberetninger for magtanvendelser, videoovervågning af beboerne og aflåste døre, hvilket er brud på serviceloven.- Vi henstiller rigtig mange gange til bostedet om at få bragt orden i de her ting. Vi vil have, at magtanvendelser skal indberettes, og vi vil ikke have, at der er videoovervågning af beboerne, siger Vibeke Ries, myndighedschef i Københavns Socialforvaltning.- Men vi er simpelthen for langsomme til at få fulgt op på det og få reageret. Vi går for meget i dialog. Det er en beklagelig fejl, siger Vibeke Ries til Ritzau.Udtidsvarende forholdOgså kontrakten mellem Københavns Kommune og bostedet var problematisk. Blandt andet er der ikke stillet krav om indberetninger af magtanvendelser.Hverken de fysiske rammer eller pædagogikken er i orden eller tidssvarende, erkender kommunen, som derfor i december 2012 besluttede at opsige samarbejdet med bostedet.Kun en enkelt klageMen Vibeke Ries mener ikke, at det har haft nogle konsekvenser for beboerne, som har levet under de kritisable forhold på institutionen.- Vi har kun fået en klage, og de pårørende har været tilfredse, siger hun.Bostedet Møllen er ikke godkendt som bosted af Kalundborg Kommune, og i Københavns Kommune blev man opmærksom på forholdene på stedet, da man satte gang i en proces for at godkende bostedet.Samarbejde med eksternt tilsyn Konsekvensen af sagen er, at man i Københavns Kommune vil samarbejde med et eksternt tilsyn og styrke kompetencerne hos de ansatte, som skal føre tilsyn med bostederne, lyder det fra Vibeke Ries. /Ritzau/