25 milliarder fra fremtidsfond sætter gang i grønne løsninger - boliger i Kalundborg skal energirenoveres

FOB, Fællesorganisationens Boligforening i Kalundborg, modtager omkring 25 millioner kroner fra Danmarks Grønne Investeringsfond.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

17 ejendomme i tre forskellige boligafdelinger i Kalundborg kan nu blive energirenoveret.

Det er nu muligt, efter FOB, Fællesorganisationens Boligforening i Kalundborg, har modtaget 25 millioner kroner fra Den Grønne Investeringsfond og pensionsselskabet PKA.

- Der er tale om energirenoveringer, der består af dels efterisolering af facader og ekstraisolering over lofterne i tagrummet på de øverste lejligheder, siger Christen Mors, direktør i Fællesorganisationens Boligforening.

quote Det betyder, at nogle af de ting, som beboerne har efterspurgt, nu bliver muligt

Christen Mors, direktør i Fællesorganisationens Boligforening

- Det er renoveringer med henblik på at reducere energien samt optimering af vores varmecentraler med censorer. Så kan de i højere grad bidrage med varme, når det er er koldt. De bliver renoveret og visse dele blive udskiftet.

Slut med træk fra vinduerne

Energirenoveringerne kommer lejerne til gode, mener direktøren i FOB Kalundborg.

- Det betyder, at nogle af de ting, som beboerne har efterspurgt, nu er muligt. Det her bliver lagt oveni en overordnet renovering, som vi foretager med midler fra Landsbyggefonden, og i den renovering er der nye vinduer og isolering af gavlene, siger direktør Christen Mors.

- Beboerne har undervejs spurgt, hvorfor der ikke bliver gjort noget ved træk fra vinduer, hvor vi har måtte forklare, at det er der ikke penge til. Konkret betyder det for beboerne, at nu er der nogle ting, vi kan gennemføre i renoveringsprocessen, fordi vi får penge, som vi ellers ikke ville have mulighed for.

Seks millioner går direkte til energirenovering af 17 ejendomme og de resterende 19 millioner kroner går til at kontrollere den lejestigning, som beboerne får som følge af renoveringerne.

25 milliarder til grønne løsninger i hele landet

Energirenoveringerne i Kalundborg er en del af en større grøn omstilling. Med en samlet ramme på 25 milliarder kroner skal Danmarks Grønne Fremtidsfond bidrage til en national og global grøn omstilling, der kan understøtte 27.000 grønne jobs.

Bliv klogere på fonden her:

Med etableringen af fonden vil Danmarks investeringer i grønne løsninger og grøn dansk eksport få et markant boost. Baseret på erfaringer fra virksomheder, der tidligere har fået finansiering fra de underliggende fonde, vurderes det, at Fremtidsfonden kan skabe basis for at understøtte 27.500 grønne job.

- Hvis klimakampen skal vindes, så har vi brug for gode grønne forretningsidéer, som får mulighed for at blomstre og gøre en grøn forskel i Danmark og i udlandet. Og det er netop det, Fremtidsfondens 25 milliarder kroner skal bidrage til, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S).

- Vi har muligheden for, at den globale grønne dagsorden bliver til et grønt erhvervseventyr i Danmark, og der skal Fremtidsfonden være med til at skabe både grønne forretningssucceser og grønne arbejdspladser. Jeg ved, at Fremtidsfonden allerede har en række spændende grønne projekter i tankerne, som nu kan blive realiseret.