25 år som naturvogtere

For 25 år siden overtog en gruppe frivillige ansvaret for at passe et lille naturområde i Spangsbo lidt udenfor Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De frivillige lagde ud med at finde på et passende navn til naturområdet. Efter lidt snak frem og tilbage, enedes man om "Loch Ness". Det var nok ikke en dårlig ide, for lige siden er mennesker fra nær og fjern flokkedes om stedet. Måske for at få et glimt af uhyret.

Der er gratis entre, gratis brænde, gratis agang til legeplads, og et bredt udvalg af ænder, gæs og eksotiske fugle at kigge på ved områdets søer. Det eneste man skal huske når man besøger Loch Ness, er småpenge til andefoderet. Det koster 2 kroner, at forsyne sig med en pose brød, -og den pris ligger fast. Hvorfor ændre på noget der har fungeret godt i 25 år?

Det er Kalundborg Kommune der ejer området, men de frivillige klarer sig, udover lidt græssklipning og lidt strøm og lidt renovationsudgifter, med indtægten fra andefoderet. Sådan har det nu været i 25 år, -og d. 13. og 14 september festes der i Loch Ness.