¨

20.000 ton Kalundborgsilo bliver til genbrug

Foto: TV ØST

Den store kornsilo, som på godt og ondt har præget Kalundborgs udseende, genopstår som miljørigtigt genbrugsmateriale til entreprenør- og byggebranchen.

Kalundborgs store kornsilo er på vej til at blive til genbrugsmaterialer. De første 11.000 ton nedbrudt beton fra den store kornsilo på havnen i Kalundborg er nu ankommet til RGS 90 på Maglehøjvej i samme by. Når resten af de 16.000-20.000 ton beton er modtaget, vil den store bunke blive omdannet til genbrugsmaterialer, der blandt andet kan erstatte stabilgrus ved kommende byggerier og vejanlæg. Det skriver RGS90 i en pressemeddelelse.

- Nedrivningen af kornsiloen har været lidt af et tilløbsstykke, og mange af byens borgere har fulgt det store arbejde, fortæller Søren Refsgaard, administrerende direktør hos G. Tscherning A/S, der er et af landets største nedrivningsfirmaer.

- Vi har valgt RGS 90 som samarbejdspartner, ikke alene fordi de har et lokalt modtageanlæg, men også fordi de har kompetencerne til at modtage knuste bygningskonstruktioner fra så store projekter og håndtere dem til gavn for miljøet, tilføjer Søren Refsgaard.

Elsket og hadet

Afdelingsleder hos RGS 90 i Kalundborg, Katrine Norling-Christensen, er som så mange andre af byens beboere bevidst om kornsiloens historie og betydning.

- DLGs kornsilo har stået som et meget synligt symbol på byens historie som betydningsfuld erhvervshavn. Det er lidt specielt at vide, at den store bunke beton ude på pladsen er resterne af en bygning, der har haft stor betydning for byen, siger hun.

Men for mange har det også været en bygning, der har skæmmet byens udsigt og udseende. Nu hvor siloen er fjernet, får en hel bydel udsigt til havnen og vandet, og der åbnes op for nye muligheder på grunden, der gerne skulle blive til glæde og gavn for byens borgere.

- Hvem ved, måske vender siloen tilbage til havnen som genbrugsmateriale i de kommende projekter. Det ville på en eller anden måde være ganske passende, siger Katrine Norling-Christensen.

Indgår nu i bæredygtigt kredsløb

RGS 90 A/S har stor erfaring med at rense og oparbejde byggeaffald til genbrugsmaterialer for entreprenørbranchen, og knust beton er et fremragende alternativ til traditionelle grusgravsprodukter som eksempelvis stabilgrus.

- Ved at genbruge materialer fra gamle bygninger og vejanlæg sparer vi på naturens sparsomme råstoffer og undgår samtidig at byggeaffald havner i store, uvirksomme deponier. Vi er glade for, at kornsiloen på den måde kan indgå i et bæredygtigt kredsløb til gavn for naturen, siger afdelingslederen.

RGS 90 A/S er en 100 procent CO2-neutral virksomhed, og som den eneste i branchen CSR-certificeret.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App