¨

20 personer kørte ræs og affyrede kanonslag - nu vil politi koordinere indsats med kommune

I næste uge vil de lokale myndigheder mødes i området for at kigge på forholdene på parkeringspladsen ved Hvidebæk-hallen. Grafik: Nick Abildgaard & Lonni Christiansen - TV2 ØST

Politiet måtte onsdag aften rykke ud til parkeringspladsen ved Hvidebæk-hallen i Kalundborg, hvor 20 personer var samlet for at køre ræs.

Det er langt fra første gang, politiet rykker ud til Hvidebæk-hallen i Jerslev Sjælland i Kalundborg.

Igen onsdag aften klokken 19.45 fik politiet en henvendelse fra en lokal borger om, at der på parkeringspladsen ved Hvidebæk-hallen var forsamlet nogle biler, hvis førere kørte ræs.

Det er ikke første gang, vi er derude, så det er en tendens, vi har set hen over efteråret

Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi

Derudover blev der også fyret kanonslag af. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport.

Lidt senere på aftenen modtog politiet endnu et par anmeldelser om ræs på p-pladsen, hvor cirka 20 personer var samlet. Politiet registrerede anmeldelserne for at få det samlede overblik over situationen i området.

Generelt har politiet i det omfang, hvor det har været muligt ud fra et bevismæssigt grundlag, grebet ind over for de overtrædelser, som politiet har kunnet konstatere ved adfærden på parkeringspladsen.

- Den parkeringsplads er et sted, hvor vi igennem den seneste tid ud fra anmeldelser fra borgere i byen, har kunnet konstatere, at det er blevet et samlingssted for unge i biler. De samles for at snakke, hygge sig, spille højt musik og nu er det så også sæson for kanonslag, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi, til TV2 ØST.

Politiet har fået flere anmeldelser

Beboerne i området er ikke just begejstret for, at der bliver kørt ræs og fyret kanonslag af. Derfor har politiet fået flere henvendelser i løbet af efteråret.

- Det er ikke første gang, vi er derude, så det er en tendens, vi har set hen over efteråret, at det er blevet et samlingssted for unge mennesker, siger Martin Bjerregaard.

Derfor har politiet også undersøgt, hvorfor de unge samles på parkeringspladsen, og hvordan problemet kan blive løst:

- Vi har haft forebyggende, præventive medarbejdere derude og snakke med de unge mennesker.

- Når vi snakker teenagere først i 20’erne, som har en bil, så er det måske også sjovt at brænde dæk af og køre ræs. Men sådan en adfærd er umiddelbart ikke lovlig i forhold til færdselsloven, for det er unødig røg og støj, og det kan være hensynsløs kørsel, hvis det går galt, siger Martin Bjerregaard.

Politiet vil nu koordinere indsats med kommune

Fremadrettet vil politiet nu også koordinere en indsats med relevante myndigheder i et forsøg på at bringe adfærden, der ofte er til ulempe for omkringboende, til ophør.

Vi har haft forebyggende, præventive medarbejdere derude og snakke med de unge mennesker

Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet har derfor rettet henvendelse til Kalundborg Kommune, der som vejmyndighed sammen med politiet skal kigge på forholdene ved Hvidebæk-hallen, så vejmyndigheden med baggrund i oplysninger fra politiet om den problemfyldte færdselsadfærd, kan træffe beslutning om eventuelle vejtekniske ændringer eller foranstaltninger på parkeringspladsen.

- Her er det oplagt at samarbejde med kommunen, for en offentlig parkeringsplads er vejmyndighedens ansvar, som er Kalundborgs Vej og Park-afdeling, som vi har inviteret til at komme ud på parkeringspladsen næste uge, siger Martin Bjerregaard.

VIDEO: Knallertbøller kørte hensynsløs, farlig kørsel i Faxe Ladeplads. Men i stedet for at politianmelde dem har borgere og kommune været i dialog med de unge.

02:02

Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Luk video

Først i næste uge vil de lokale myndigheder mødes i området for at kigge på forholdene på parkeringspladsen ved Hvidebæk-hallen.

- Nu er det ikke os, der har de tekniske løsninger. Men vi kan se, at det er et stort stykke flad asfalt, men man kunne måske lave nogle forhindringer undervejs, så det ikke fremstår som en stor åben plads, så vil mulighederne for at brænde dæk af og lave 8-taller, være mindre interessant, siger Martin Bjerregaard.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App