¨

14-årig kørte mors og fars bil: Kammerater sigtes for tyveri

Politi standsede i nat en bil ført af 14-årig dreng. Foto: Rigspolitiet

En meget kort biljagt endte i nat med en anholdelse af fem meget unge drenge. Ingen af dem havde kørekort, og bilen var stjålet.

Politiet ville i nat lidt efter midnat gerne hilse på føreren af en almindelig lille familiebil i landsbyen Gørlev ved Kalundborg. 

- Man kan sige, at det i sig selv er usædvanligt, at der kører nogen rundt i bil i Gørlev på den tid af natten, siger Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Man kan sige, at det i sig selv er usædvanligt, at der kører nogen rundt i bil i Gørlev på den tid af natten

Carsten Andersen, Midt- og Vestsjællands Politi

Og det var også tilfældet i nat, for bag rattet sad en 14-årig, mens to 16-årige, yderligere en 14-årig, samt en 15-årig var med i bilen. 

Alle drengene er fra lokalområdet, og de blev alle anholdt. Drengene under 15 år bliver ikke sigtet, men kommer i kontakt med de sociale myndigheder. 

Sigtes for brugstyveri

Bilen var taget fra den 14-åriges forældre uden deres vidende, og de øvrige passagerer bliver derfor sigtet for brugstyveri. En sigtelse, som kan give bøde, medmindre drengene er kendte af politiet i forvejen. Det ville kommunikationsansvarlig, Carsten Andersen ikke kommentere.

- Vi testede for alkohol, og det var der ikke spor af. Men når man sætter sig ind i en bil med en 14-årig fører, så kan man nok godt tænke sig til, at der er noget galt, siger Carsten Andersen.

- Vi ringede til forældrene, og nogen kom og hentede deres drenge, mens vi måtte køre andre af dem hjem, slutter Carsten Andersen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App