¨

12 øjne forsvinder ved Kalundborgs kyst

Foto: TV ØST

5 steder i landet har kysterne været overvåget af mennesker, men det er slut nu. 37 stillinger nedlægges - heraf 6 i Kalundborg.

Det er slut med at kigge ud over kysterne fra 5 forskellige poster rundt langs de danske kyster. De menneskelige øjne, der blandt andet holder øje med skibsfarten i de danske farvande, erstattes af elektronisk overvågning. Det meddeler forsvaret ifølge Ritzau.

Kystudkigstjenesten nedlægges, og det betyder, at 37 stillinger nedlægges, og det vil blandt andet gå ud over udkantsdanmark.

6 stillinger i Kalundborg

I Skagen forsvinder 8 stillinger, på Bornholm ved Hammer Odde og i Røsnæs ved Kalundborg forsvinder 6 stillinger hvert sted.

Kegnæs på Als må vinke farvel til 7 stillinger, mens 10 job nedlægges på udkigsposten ved det store Drogden Fyr i hovedstaden.

Som erstatning for de menneskelige øjne opstilles en række nye, landbaserede elektroniske overvågningssystemer på en række udvalgte positioner rundt om i landet.

Fyringer i 2015
Data fra det nye system skal sikre, at søværnet kan løse dets mange samfundsopgaver som statens primære maritime operatør, oplyser forsvaret. Det nye system skal integreres i søværnets nuværende system og skal konkret bruges i forbindelse med passiv identifikation, klassifikation og verifikation af de skibe, der besejler de danske farvande.

Stillingsnedlæggelserne forventes at medføre afskedigelser. Afskedigelse af de medarbejdere, der for eksempel ikke kan omplaceres, vil først finde sted i løbet af 2015, når det nye elektroniske overvågningssystem er blevet installeret og taget i brug.

/Ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App