12 øjne forsvinder ved Kalundborgs kyst

5 steder i landet har kysterne været overvåget af mennesker, men det er slut nu. 37 stillinger nedlægges - heraf 6 i Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er slut med at kigge ud over kysterne fra 5 forskellige poster rundt langs de danske kyster. De menneskelige øjne, der blandt andet holder øje med skibsfarten i de danske farvande, erstattes af elektronisk overvågning. Det meddeler forsvaret ifølge Ritzau.

Kystudkigstjenesten nedlægges, og det betyder, at 37 stillinger nedlægges, og det vil blandt andet gå ud over udkantsdanmark.

6 stillinger i Kalundborg

I Skagen forsvinder 8 stillinger, på Bornholm ved Hammer Odde og i Røsnæs ved Kalundborg forsvinder 6 stillinger hvert sted.

Kegnæs på Als må vinke farvel til 7 stillinger, mens 10 job nedlægges på udkigsposten ved det store Drogden Fyr i hovedstaden.

Som erstatning for de menneskelige øjne opstilles en række nye, landbaserede elektroniske overvågningssystemer på en række udvalgte positioner rundt om i landet.

Fyringer i 2015
Data fra det nye system skal sikre, at søværnet kan løse dets mange samfundsopgaver som statens primære maritime operatør, oplyser forsvaret. Det nye system skal integreres i søværnets nuværende system og skal konkret bruges i forbindelse med passiv identifikation, klassifikation og verifikation af de skibe, der besejler de danske farvande.

Stillingsnedlæggelserne forventes at medføre afskedigelser. Afskedigelse af de medarbejdere, der for eksempel ikke kan omplaceres, vil først finde sted i løbet af 2015, når det nye elektroniske overvågningssystem er blevet installeret og taget i brug.

/Ritzau/

play
Hans Jørgen Kolmos

Professor om britisk virusvariant på plejehjem: - Bekymrende, men ikke uventet

play
Kildemarkscenteret i Næstved

Tre beboere smittet med britisk coronavariant på plejehjem i Næstved

play
trelleborg

Vikingeborg vil på verdensarvsliste – kan fordoble besøgstallet

play
Louise Hvitfeldt Hansen Nykøbing Falster

Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

play
dtu.1

Opsendelse af rumsonder gik som planlagt – landede uden for Stenlille

playliveblog
Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus: Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Se flere