10.000 adresser ramt - Kalundborg uden varmt vand i 56 timer

Kalundborg vil være uden varmt vand i over to døgn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der kommer ikke noget varmt vand ud gennem bruseren, når borgerne i Kalundborg de kommende 56 timer drejer på den røde hane.

Kalundborg Forsyning lukker nemlig for det varme vand samt varmen i radiatoren i aften klokken 20.00, og varmen ventens først at være tilbage igen fredag klokken 02.00.

quote Det kommer til at berøre hele byen

Kenneth Aagaard, projektleder hos Kalundborg Forsyning

- Det kommer til at berøre hele byen, hvilket svarer til cirka 10.000 adresser, siger Kenneth Aagaard, projektleder hos Kalundborg Forsyning.

Årsagen er, at Kalundborg Forsyning er i gang med en større renovering af hovedrøret i fjernvarmenettet, som forsyner 95 procent af forsyningsselskabets kunder med fjernvarme i Kalundborg by.

- Det er et omfattende arbejde, og derfor er vi nødt til, at lukke for fjernvarmen i over to døgn, siger Kenneth Aagaard.

Det er en større transmissionledning ved Svanevej, som ifølge Kalundborg Forsyning skal renoveres, fordi forsyningsselskabets har modtaget flere alarmer om fugt i ledningen.

- Derfor renoverer vi, inden der kommer hul på ledningen, siger Kenneth Aagaard.

Må tage bad i svømmehallen

Mens der er lukket for det varme vand, må borgerne i stedet tage bad i den lokale svømmehal og et idrætscenter lidt ude for Kalundborg.

- Vi har lavet en aftale med svømmehallen i Kalundborghallen og Årby Fritidscenter, hvor man har mulighed for at tage et gratis bad, siger Kenneth Aagaard.

Svømmehallen bliver ganske vist forsynet med varmt vand via fjernvarmenettet fra Kalundborg Forsyning, men forsyningsselskabet har en oliekedel, som de kan starte op og dermed levere varmt vand til bruserne i svømmehallen.

Årby Fritidscenter derimod ikke fjernvarmeforsynet.

- Vi spurgte om vi måtte låne deres faciliteter til gratis bade, og det måtte vi godt, siger Kenneth Aagaard.

Novo Nordisk står uden varmt vand

Flere store industrivirksomheder ligger i områder, hvor Kalundborg Forsyning lukker for vandet i over to døgn.

Men hos Novo Nordisk forventer man ikke, at de 56 timer uden varmt vand vil for nogen konsekvenser for produktionen af blandt andet produkter til diabetesbehandling.

quote Vi har samlet lidt til bunke

Kenneth Aagaard, projektleder hos Kalundborg Forsyning

- Vi er blevet informeret i god tid, så vi har truffet de nødvendige forholdsregler, og det betyder, at det ikke har nogen konsekvenser for produktionen hos Novo Nordisk i Kalundborg, siger Mette Kruse Danielsen, pressechef hos Novo Nordisk.

Heller ikke hos Gyproc, der producerer gipsplader, bliver det et problem intet varmt vand i hanerne.

- Vi har også taget vores forholdsregler. Lige nu har vi sommerferielukket, så det er primært vedligeholdelsesopgaver der foregår. Så vi bliver heller ikke ramt produktionsmæssigt af det, siger Finn Ole Stokholm, fabrikschef på Gyprocs anlæg i Kalundborg.

Blød jord giver udfordringer

Selve arbejdet med at renovere kan godt blive en besværlig opgave for Kalundborg Forsyning.

- Vi har fundet ud af, der ligger højgrundvandsstand i området, hvor vi skal renovere, og jordbunden er ikke den bedste, så der skal vi tage en masse forholdsregler, forklarer Kenneth Aagaard og fortsætter:

- Fordi jorden er meget blød, har vi været nødt til at afstøbe siderne. Vi har simpelthen sat nogle store jernplader ned i siderne til at holde jorden, så det ikke vælter ned i hovedet på os, når vi er cirka to en halv meter nede i jorden.

Ud over det omfattende renoveringsarbejde på Svanevej har Kalundborg Forsyning også planlagt tre mindre udskiftningsopgaver af ventiler rundt omkring i byen.

- Vi har samlet lidt til bunke, tilføjer Kenneth Aagaard.