¨

10.000 adresser i Kalundborg uden varmt vand: - Jeg er sgu ikke fan af det kolde vand

Kalundborg Forsyning har lukket for det varme vand i 56 timer, mens byens gamle fjernvarmerør bliver skiftet. Imens får borgerne et koldt gys.

Der bliver løftet vægte og svedt til helt store guldmedalje i Fitness World i Kalundborg.

Men når sidste squat er taget i dag, skal motionscentrets kunder kigger langt efter et dejligt, varmt bad – de kan ikke engang få det hjemme hos dem selv.

Når der er 30 grader udenfor, vil man helst gerne hjem og have et bad

Mikkel Green, Kalundborg

I går aftes klokken 20.00 blev der nemlig lukket for både det varme vand og varmen i radiatoren, mens Kalundborg Forsyning skifter byens gamle fjernvarmerør.

Der er helt og aldeles lukket for det varme vand i 56 timer.

- Jeg synes, det er lort. Når der er 30 grader udenfor, vil man helst gerne hjem og have et bad. Så det dér med, at man ikke kan tage et bad, er jo en god ting, der bliver taget fra én. Og jeg er sgu ikke fan af det kolde vand, siger Mikkel Green, som TV2 ØST mødte i træningscentret.

Et stort projekt

Projektet med at skifte fjernvarmerørene foregår fire forskellige steder i Kalundborg.

- Vi er i gang med at udskifte fjernvarmerør, som er fra 1980’erne. De er udtjent, for vi har fået fejl på dem, og så var det ligesom nu, det skulle gøres. Det er derfor, vi har gang i det her store projekt med at skifte alle varmerørene til nogle nye og bedre, siger projektleder Kenneth Aagaard fra Kalundborg Forsyning.

Artiklen fortsætter under videoen.

01:07

Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

Luk video

Og det er altså ikke noget, man bare lige gør.

- Det er meget stort inde hos os. I hvert fald inden for fjernvarmedelen. Det ligger i den tunge ende. Det har krævet en del planlægning fra mig og mine kollegaer, der sidder med det, siger projektlederen.

Holder sig til det varme bad

Selve planlægningen har taget et halvt år, og cirka 10.000 husstande er berørt af projektet, mens det står på. Enkelte steder kan man dog stadig få varmt vand – borgerne i Kalundborg kan tage et gratis varmt bad i Årby Fritidscenter og i Kalundborghallerne.

Det er møghamrende træls for at være helt ærlig

Marius Larsen, Kalundborg

Det har de tre venner Marius Larsen, Magnus Forsberg og Philip Thomsen alle benyttet sig af, for kolde bade er altså ikke noget for dem.

- Det er træls. Det er møghamrende træls for at være helt ærlig. Jeg vil bare gerne have et varmt bad i stedet for at skulle herned, siger Marius Larsen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Der er fuld gang i abejdet med fjernvarmen.

Kan du ikke bare tage et koldt bad derhjemme?

- Nej, for det er fucking koldt. Det er rigtig, rigtig, rigtig koldt.

- Vi holder os til det varme. Ellers kunne vi lige så godt hoppe i havnen, tilføjer Philip Thomsen.

- Det kan godt være, det er nogle vigtige reparationer, men det er jo alligevel pisseirriterende for os, der gerne vil have et varmt bad, lyder det fra Magnus Forsberg.

Ikke alle er lige utilfredse

Der går dog ikke længe, før borgerne i Kalundborg igen kan skrue på den røde hane og nyde et varmt bad derhjemme. Projektet ser nemlig ud til at blive færdig til tiden, så varmen er tilbage natten til fredag klokken 02.00.

- Det gør vi helt sikkert. Den holder vi, siger Kenneth Aagaard.

Artiklen fortsætter under billedet.

Maria Hestbeck fortæller, at nogle af hendes kunder faktisk er glade for det kolde gys.

Og i mellem tiden er det altså ikke alle, der er lige utilfredse med udsigten til et koldt bad. I hvert fald ikke, hvis man spørger centerlederen i Fitness World, Maria Hestbeck.

- Der er stadig koldt bad hernede, som man kan bruge. Det er der faktisk stadig mange, der gør. Fordi efter en træning og når det er varmt udenfor, så kan det være dejligt at få en lille kold skyller. Det gjorde jeg også selv her til morgen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App