¨

Maja fra Holbæk lærer flygtninge at fejre jul

01:40

9. december: En gruppe frivillige i Holbæk vil lære flygtninge om de danske juletraditioner. Derfor inviterede de 10 forskellige nationaliteter til julefrokost.

Der er mange måder at sige glædelig jul på. Men da Maja Andersen og andre frivillige fra Holbæk inviterede flygtninge til julefrokost, blev det gjort på både arabisk, somalisk, dari og flere andre sprog.

I alt var folk fra 10 forskellige nationaliteter inviteret til julefrokosten. De havde alle hver deres nationale retter med.

- Jeg får lov til at smage på nogle rigtig spændende ting, der står ude i køkkenet. Der står et utal af retter. Noget af det har jeg aldrig set før. Det synes jeg er rigtig spændende, lød det fra Maja Andersen.

Hun startede for 6 år siden en frivillig lektiecafe i Holbæk, og det har i år udviklet sig til julefrokosten.

Vigtigt at lære om jul

Flygtningene kommer fra lande, hvor man ikke fejrer jul. Men for Maja Andersen er det vigtigt, at de lærer om den danske jul.

- Det er jo ikke en højtid, de har fejret så meget.  Men da det er en stor del af vores liv, er det vigtigt, at vi også inddrog dem i at holde en slags fest, forklarer Maja Andersen.

En af dem, som var med til de frivilliges julefrokost, er Yussef Ehmo. Han kommer fra den voldsomt krigshærgede by Aleppo i Syrien. Men  nu har han været i sikkerhed i Danmark i tre år og har et rigtig godt indtryk af julen.

- Det er meget spændende at holde jul. Det er første gang, jeg er inviteret. Når danskerne holder juleaften, synes jeg, det er meget fint, fortæller han.

TV ØST's julekalender

I år har vi på TV ØST lavet vores helt egen julekalender. I 24 afsnit kommer I hver dag til at møde folk fra vores region, som i anledning af julen gør noget godt for andre mennesker.

Afsnittene udkommer her på nettet og på vores Facebooks-side hver dag.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App