Serie
I køkkenet

Unghane i mørk øl med hestebønner

OPSKRIFT:

4 unghanebryster
250 gr. Sorte Linser
250 gr Hestebønner
4 scalotteløg
Halvt knoldselleri
Halvt Spidskål
1/2 Mørk øl
50 gr Chorizo pølse
Olie til stegning
100 gr smør
Salt og peber
Frisk timian
1 tsk Ingefær pulver
2 spsk honning

Tag bønnerne ud af skallen
Kog linserne møre i ca 20 min - eller som anvist på posen
Skræl løg og skær dem i skiver
Skræl knoldselleri og skær den i strimler
Rens og snit spidskål fint
Skær pølsen i små grove stykker

Steg unghanebrysterne af på skindsiden på en varm pande i lidt olie
Kom frisk timian og ingefær på
Læg unghanebrysterne i en tykbundet gryde og hæld øl over
Lad det simre med låg på i ca. 15 min
Når unghanebrysterne er faste tages de op af gryden
Blend øllet i gryden med ca 50 gr smør og honning

Kog hestebønnerne i letsaltet vand i ca 3-4 minutter og køl dem hurtigt af i koldt vand

Brug samme pande og steg pølser og læg af. Kom så linserne på og derefter bønnerne
Tilsæt ca 50 gr smør, salt og peber. Steg videre på svag varme

Steg selleri og spidskål af på en varm pande

Anret med bønne og linsesalaten i bunden. Kom selleri og kål på
Sæt unghanen på og hæld sauce over.
28/3/2014

I programserien 'Mad Med Mere i Køkkenet' har Mads Gudiksen selv taget forklædet på for at lære at lave mad.

Det er kokken David Jensin, som inspirerer til mere spændende hverdagsmad, og viser hvordan man laver de forskellige retter. Og Mads hjælper til.

David Jensin har restauranterne David’s i Stege, Café Sommerspiret på Møns Klint, Bryghuset Møn og Fanefjord Skovpavillon. Desuden står han for maden til gæsterne på Jomfruens Egede ved Faxe.