¨

Serie I køkkenet

27:47

Dette afsnit

Smålandshavet + græskarsuppe

27/10/2013

Der bliver blandt andet serveret RØDE pølser til gæsterne på 3F's kursuscenter Smålandshavet i Karrebæksminde. Men stedet har også feriegæster og familiefester. Bagefter laver kokken David Jensin uhyggelig halloweenmad i sit hyggelige landkøkken på Møn.



OPSKRIFT:
Græskarsuppe med grønkåls salat


1 lille Græskar ca 1 kg
3 stgl rød Grønkål
3 Scalotteløg
1 dl Æbleeddikke
1/2 l Hvidvin
1 knold Ingefær( efter smag )
Frisk Timian
3 Pærer
1/4 l fløde
4 skiver Rugbrød
Olie
Salt og peber

Flæk græskaret og fjern indmad og kerner med en ske
Skær skrællen af og skær græskaret i grove tern

Skræl et  scalotteløg og snit dem groft
Skær skrællen af ingefæren  og skær det i mindre stykker
Skær timian groft

Sautér græskar, løg, timian og ingefær af - uden at det tager farve
Kom æblecider eddikke over og lad det koge ind
Tilsæt hvidvin og lad det koge mørt i  20-30 min
Tilsæt evt lidt vand hvis den er ved at koge tør

Rens og snit grønkål fint
Skær fine skiver af to løg
Snit pære i skiver

Bland salaten og tilsæt salt og peber, en lille smule eddikke  og olie

Skiver af rugbrød, ristes sprødt i ovnen

Når suppen er klar  blendes den og tilsættes fløde
Suppen koges op

Salaten anrettes ( evt i et udhulet græskar)
Serves rygende varm med ristet brød til

I programserien 'Mad Med Mere i Køkkenet' har Mads Gudiksen selv taget forklædet på for at lære at lave mad. Det er kokken David Jensin, som inspirerer til mere spændende hverdagsmad, og viser hvordan man laver de forskellige retter. Og Mads hjælper til. David Jensin har restauranterne David’s i Stege, Café Sommerspiret på Møns Klint, Bryghuset Møn og Fanefjord Skovpavillon. Desuden står han for maden til gæsterne på Jomfruens Egede ved Faxe.

Alle serier A - Å