Serie
I køkkenet

Rabarber og hvid chokolade

OPSKRIFT:

Rabarber kompot
1 kg rabarber
300 gr sukker
Hak rabarber i mindre stykker og skyl dem godt.
Kog dem møre i en smule vand og rørsukker (yderligere sukker kan tilsættes efter smag )Hvid chokolade mousse
100 gr hvid chokolade
2 spsk creme fraiche 38%
1,5 dl fløde

Smelt chokolade over vandbad.
Pisk flødeskum.
Vend creme fraichen i chokoladen først. Derefter flødeskummen.

Kage;
2 æg
50 gr smør
200 gr marcipan
200 gr sukker
150 gr mandelmel
50 gr mel
1,5 tsk bagepulver

Riv marcipan og rør sammen med æggene og smøret. Brug gerne en røremaskine, hvis man ikke har lyst at bruge fingrene.
Tilsæt bagepulver og dernæst mel og sukker lidt ad gangen.
Kom dejen i bageform beklædt med bagepapir og smurt med smør. Læg 1/3 af din rabarber kompot ovenpå, tryk det lidt ned med en gaffel og bag i 35 minutter på 200 grader.

Anret rabarber-kompot i et glas med mousse ovenpå.
Server med den lune tærte ved siden af og riv evt lidt chokolade over.
28/5/2014

I programserien 'Mad Med Mere i Køkkenet' har Mads Gudiksen selv taget forklædet på for at lære at lave mad.

Det er kokken David Jensin, som inspirerer til mere spændende hverdagsmad, og viser hvordan man laver de forskellige retter. Og Mads hjælper til.

David Jensin har restauranterne David’s i Stege, Café Sommerspiret på Møns Klint, Bryghuset Møn og Fanefjord Skovpavillon. Desuden står han for maden til gæsterne på Jomfruens Egede ved Faxe.