Osso bucco
8 stk osso bucco3 scalotteløg3 fed hvidløg4 gulerødder 1/2 knoldselleri1/2 l mørk øl1 ds tomat puré2 ds hakket tomatMelOlieSalt og peber
400 gr ris2 scalotteløg 50 gr smør
1/2 bdt persille1 citron
Vend kødet i mel på begge sider og skær snit rundt i kanten på kødet.
Steg kødet kraftigt af på panden i lidt olie
Steg finthakket hvidløg og skalotteløg af i en tykbundet grydeKom herefter finthakket gulerod og knoldselleri i grydenHæld dernæst pure i gryden, rør godt og hæld så øl over.Dernæst tilsættes hakket tomat
Læg tilsidst kødet ned i gryden . Skru ned til middel varme og lad retten simre i ca 2,5 time til kødet er godt mørt. Rør forsigtigt en gang imellem
Steg finthakket løg i smør. Kom risene på, dernæst vand og lidt smør igen. Kog risene som anvist på pakken.
Hak persille groft, riv citron skal over og dernæst citron saft. Smag til med salt og peber
Du kan hente opskriften her