Serie
I køkkenet

Ørred med røget torskerogn og rødbeder

OPSKRIFT:
Ørred med røget torskerogn og rødbeder

1 hel side ørred
2 spsk Soja
1 økologisk citron
Frisk Ingefær efter smag
200 gr røget torskerogn

800 gr Rødbeder
2 scalotteløg
1/2 bdt purløg
1 fed Hvidløg
1 spsk Eddike
1 spsk Blommesirup
1 spsk olie
Salt og peber
Dild til pynt

Læg fisken på en bageplade med bagepapir.
Hæld soja over, lidt revet citron skal og saft, samt revet ingefær. Krydr med en smule salt og friskkværnet peber.
Bag ved 200 gr i 25-30 min

Kog rødbederne møre under låg i saltet vand i ca et kvarters tid.

Tag rødbederne op af gryden og afkøl i koldt vand. Pil skrællen af og skær i terningsformede stykker.
Mariner med citronsaft, blommesirup, olivenolie og eddikke. Hak purløg fint og kom den i. Tilsæt finthakket scalotteløg, samt salt og peber

Blend resterne af rødbederne - uden skræl, med hvidløg til en grov mos som kan formes med en ske.

Torskerogn skæres ud i mindre stykker.
Fjern evt ben fra fisken

Anret rødbederne flot på tallerkenen med torskerognen og kugler og rødbedemos.
Kom hele fisken på et flot fad og pynt med lidt frisk dild og server ved siden af.
9/2/2014

I programserien 'Mad Med Mere i Køkkenet' har Mads Gudiksen selv taget forklædet på for at lære at lave mad.

Det er kokken David Jensin, som inspirerer til mere spændende hverdagsmad, og viser hvordan man laver de forskellige retter. Og Mads hjælper til.

David Jensin har restauranterne David’s i Stege, Café Sommerspiret på Møns Klint, Bryghuset Møn og Fanefjord Skovpavillon. Desuden står han for maden til gæsterne på Jomfruens Egede ved Faxe.