Serie
I køkkenet

Ørred med kartofler

OPSKRIFT:
Grillet ørred og sommergrønt

500 gr nye kartofler
600 gr ørred
Salt og peber
2 spsk Olie og 2 spsk soja
Citronskal af øko citron
2 spsk estragon Sennep
Frisk estragon

200 gr Rygeost
109 gr Skyr
1 spsk Æblesirup
Frisk estragon

4 Radiser
4 Asparges
4 små Gulerødder
1 Skalotteløg
100 gr ærter
Friske krydderurter, som kørvel og karse

Evt pølser ;)


Vask og kog kartoflerne møre i letsaltet vand

Rør rygeost og skyr sammen
Tilsæt lidt sirup og friskhakket estragon
Kom cremen i en sprøjtepose

Læg fisken i stanniol
Kom soja og olie på ørreden
Tilsæt salt og peber
Riv lidt citronskal henover
Smør lidt sennep på og lidt frisk estragon
Dæk fisken til- kom låg på og grill i 10-12 min cirka

Skær radiserne i meget fine skiver
Skræl og skær scalotteløg i skiver

Pil ærterne ud af bælgen
Skær asparges og gulerødder ud i tynde skiver

Sprøjt rygeost i bunden af tallerknen og kom kartofler på
Pynt med asparges, radiser, løgringe, gulerødder
Drys ærter henover og pynt med karse og kørvel
Salt, peber og lidt citronskal

Server den hele ørred ved siden af

20/8/2014

I programserien 'Mad Med Mere i Køkkenet' har Mads Gudiksen selv taget forklædet på for at lære at lave mad.

Det er kokken David Jensin, som inspirerer til mere spændende hverdagsmad, og viser hvordan man laver de forskellige retter. Og Mads hjælper til.

David Jensin har restauranterne David’s i Stege, Café Sommerspiret på Møns Klint, Bryghuset Møn og Fanefjord Skovpavillon. Desuden står han for maden til gæsterne på Jomfruens Egede ved Faxe.