,
.
1 kg nye kartofler
1 dl fløde50 gr smørSalt og peber
2 kg friske blåmuslinger3 dl hvidvin2 gulerødder2 løgLidt frisk dild
100 gr smør til saucen1 rødløg - finthakket
Friske urterHer dild og skovsyre
Kog nye kartofler i letsaltet vand i ca 20 minDe må gerne have lidt bid og være "al dente"
Lav en grov kartoffelmos af halvdelen ved at mose dem med en gaffel, tilsat smør, salt og peber, samt lidt fløde
Hak rødløg meget fint
Rens og skyl muslingerne grundigt i koldt vandHusk at sortere de åbne fra
Kog dem med hvidvin dild,hakkede gulerødder og løg
Tag muslingerne op og kassér nu de lukkedeTag muslingekødet ud af skallerne
Kog saften ned og blend med smør
Læg kartoffelmos i bunden af tallerkenenKom små fine kartofler ovenpåPynt med muslinger og drys de finthakkede løg overKom saucen på
Pynt med dild og skovsyre
Du kan hente opskriften her