Serie
I køkkenet

Multe med tomat/oliven salat

OPSKRIFT:
Multe med tomat/oliven salat

600 gr multe i filet

200  gr Sorte oliven
200 gr Cherry tomater
Frisk dild
2 spsk cherry eddikke
Fint hakket purløg
1 glaskål

12 springløg
1 spsk olie
1 tsk cherry eddike
Fint hakket purløg

Fjern stenene fra de sorte oliven.
Skær cherrytomater i kvarte.
Hak dild groft, tilsæt eddikke og en lille håndfuld hakket purløg.

Fjern evt ben og skæl og brusk fra filet'erne, hvis ikke fiskehandleren har ordnet det.
Skær den i mindre stykker og skær et kryds i skindet

Steg fisken i olivenolie med skinsiden nedad. Pres skindet mod panden et par gange for at skindet ikke skal trække sig sammen.
Sluk panden, vend fisken, kom salt på og lad den stege færdig på eftervarmen

Pil de yderste hinder af og skær bunden og lidt af toppene af springløgene.
Skyl og skær dem fint. Mariner i olie og eddikke. Tilsæt lidt purløg

Skær glaskål i meget fine skiver og læg i bunden af tallerkenen.
Kom springløgene på og dernæst den stegte multe.
Kom tomat/oliven salaten rundt om. Pynt med dild.

11/6/2014

I programserien 'Mad Med Mere i Køkkenet' har Mads Gudiksen selv taget forklædet på for at lære at lave mad.

Det er kokken David Jensin, som inspirerer til mere spændende hverdagsmad, og viser hvordan man laver de forskellige retter. Og Mads hjælper til.

David Jensin har restauranterne David’s i Stege, Café Sommerspiret på Møns Klint, Bryghuset Møn og Fanefjord Skovpavillon. Desuden står han for maden til gæsterne på Jomfruens Egede ved Faxe.