Serie
I køkkenet

minilagkager

OPSKRIFT:
Små lagkager

Bunde:
4 Æg
120 gr Sukker
120 gr mel
1/2 tsk bagepulver

Creme:
2,5 dl mælk
3 Æggeblommer
2 spsk Majsstivelse
60 gr sukker
2 dl fløde som flødeskum

100 gr mørk Chokolade

75 gr hvid chokolade
2,5 dl Creme fraiche 38%
2 Blommer
2 spsk Blommesirup
1 tsk Vanillesirup
1 Banan
4 tsk Hindbær syltetøj
50 gr Brændte mandler hakkede

Lav først bunden
Slå 4 æg ud og rør dem luftige  med 120 gr  sukker på røremaskine i ca 5 minutter. Rør mel og bagepulver i lidt ad gangen Bag i ovnen på smurt bageplade med bagepapir i ca  7-8 min ved 200 gr

Hak chokolade i mindre stykker og smelt det langsomt i en lille gryde Rør godt for at undgå at  det brænder på

Cremen
Kog mælk op med æg og tilsæt maizena majsstivelse Rør grundigt hele tiden for at undgå klumper, indtil den kommer op  at koge Så bliver den tyk og cremet- sæt den til afkøling Rør engang imellem i gryden

Hvid chokolade hakkes og blandes i creme fraiche Bland små stykker af blomme og banan i Kom lidt blommesirup og vanille i Lad det stå koldt indtil kagebunden og cremen er afkølet

Pisk flødeskum stift og rør det i den afkølede creme

Stands bunden ud med små runde forme (evt en stor kop/skål ).
Bundene smøres med den mørke smeltede chokolade Køl af så den stivner

Kom  lidt syltetøj og de to forskelige cremer på bunden( i formen )  lag på lag brug tre bunde i alt til en kage Pynt med hakket hvid chokolade og brændte mandler på toppen

14/3/2014

I programserien 'Mad Med Mere i Køkkenet' har Mads Gudiksen selv taget forklædet på for at lære at lave mad.

Det er kokken David Jensin, som inspirerer til mere spændende hverdagsmad, og viser hvordan man laver de forskellige retter. Og Mads hjælper til.

David Jensin har restauranterne David’s i Stege, Café Sommerspiret på Møns Klint, Bryghuset Møn og Fanefjord Skovpavillon. Desuden står han for maden til gæsterne på Jomfruens Egede ved Faxe.