Serie
I køkkenet

Lammesteg

OPSKRIFT:
Udbenet lammekølle

10 Kartofler
4 Rødløg
6 Scalotteløg
6 fed Hvidløg
1/2 knoldselleri
200 gr Cherry tomater
1 Squash
1 citron
Frisk timian

Sauce:
2 scalotteløg
1/2 fl hvidvin
1/4 l fløde
Peber
Frisk basilikum

Salat:
200 gr grønne bønner
1 scalotteløg
1 spsk eddikke
1 spsk sirup
Salt og peber



Skræl kartofler og de tre slags løg

Skær selleri og squash ud.
Gnid finthakket hvidløg, revet citronskal og frisk timian ud over kødet.
Kom alle grøntsagerne om køllen. Bag i ovnen i ca 1 time og 20 min.

Steg løg i en lille kasserolle. Kom hvidvin over og lad koge ind.
Tilsæt fløde og kog ind. Kom peber og basilikum i og blend saucen.

Blancher bønnerne kort i letsaltet vand og køl dem hurtigt af.
Hak scalotteløg fint og bland i bønnerne.
Kom cherryeddikke og æblesirup på. Smag til med salt og peber

18/4/2014

I programserien 'Mad Med Mere i Køkkenet' har Mads Gudiksen selv taget forklædet på for at lære at lave mad.

Det er kokken David Jensin, som inspirerer til mere spændende hverdagsmad, og viser hvordan man laver de forskellige retter. Og Mads hjælper til.

David Jensin har restauranterne David’s i Stege, Café Sommerspiret på Møns Klint, Bryghuset Møn og Fanefjord Skovpavillon. Desuden står han for maden til gæsterne på Jomfruens Egede ved Faxe.