Lammefrikadeller med gulerodsmos og soltørrede oliven
8 store gulerødder600 gr hakket lammekød1 æg1 fed hvidløg2 scalotteløg50 gr mel1,5 dl mælk100 gr soltørrede oliven20 små karotter
30 gr smør1 dl flødeSalt og peber
Skræl de store gulerødder og kog dem helt møre
Rør en fars af hakket lammekød med groft salt, peber, mælk, mel, æg og de to slags finthakket løg
Form frikadellerne med en spiseske og steg dem af på panden ved mellem varme
Imens udstenes de soltørrede oliven og de små karotter skrælles
Kom frikadellerne på et ildfast fad og hold dem varme i ovnen
Steg de små karotter af på frikadelle panden
Kom de andre varme, møre gulrødder i foodprocessor og blend med smør, fløde, salt og peber
Anret ved at smøre mosen ud i bunden af tallerkenen og kom frikadeller på. Fordel soltørrede oliven og de små karotter rundt om og pynt med kørvel.