Lam med rødvinssauce

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lam med rødvinssauce

Mads Gudiksen er i køkkenet med kokken David Jensin. I dag laver de Lam med grøntsager og nedkogt rødvinssauce.

OPSKRIFT:600-700gr lammefilet300gr svampe - gerne to forskellige sorter800-1000gr aspargeskartofler2,5 dl fløde

1 dl balsamico eddikke4 dl rødvin100 gr smørFrisk kørvel

Vask kartoflerne og kog dem herefter møre i letsaltet vand. Pil dem og halver dem.Steg lammet af på panden i lidt olie.

Sæt lammen på et ildfast fad og kom det i ovnen i ca 8-10 min hvorefter det tages ud for, at hvile.

Steg svampene af på panden tag dem af bluset, når de er godt stegte.

Sæt en lille gryde over og hæld balsamico eddikke i. Eddikken koges næsten helt ind, hvorefter rødvinen tilsættes. Reducer til halvdelen. Monter saucen med smør og afkoget fra lammen i ovnen.

Sauter kartoflerne let på panden  og hæld fløde over. Lad det koge ind til cremet konsistens og rør ummiddelbart inden servering grofthakket kørvel i.

Kom kartoflerne på tallerkenen, med skiver af lam ovenpå. Kom svampene ovenpå, saucen rundt om og pynt med frisk kørvel.


Nyhedsoverblik