Serie
I køkkenet

Kylling med tomat og bønnesalat

OPSKRIFT:
Helstegt kylling med tomat -og bønnesalat

1 hel kylling
8 scalotteløg
6 hvidløg
Skal af 1 citron
0,5 dl eddikke
0,5 dl hvidvin

Frisk jernurt

250 gr bønner
1 bk cherrytomat
50 gr knoldselleri
1 scalotteløg

4 små hoveder hjerteblads salat
2 dl fløde
Saft af en citron
50 gr sukkker

Læg bønner i blød natten over

Start med at ordne scalotteløg og dele dem i halve stykker
Hele hvidløg halveres og lægges også i bunden af fadet
Kom kyllingen på fadet og krydr med salt, peber, revet citron og jernurt
Tilsæt eddike og hvidvin og steg i ovn på 200 gr i 60-70 minutter

Kog bønnerne møre i ca 35 min eller som anvist på posen
Lav en salat af bønner, halverede cherrytomater, finthakket knoldselleri, finthakkede løg og jernurt

Skyl salaten grundigt
Lav en dressing af fløde tilsat citron saft og sukker
Vend salaten i dressingen.

7/6/2013

I programserien 'Mad Med Mere i Køkkenet' har Mads Gudiksen selv taget forklædet på for at lære at lave mad.

Det er kokken David Jensin, som inspirerer til mere spændende hverdagsmad, og viser hvordan man laver de forskellige retter. Og Mads hjælper til.

David Jensin har restauranterne David’s i Stege, Café Sommerspiret på Møns Klint, Bryghuset Møn og Fanefjord Skovpavillon. Desuden står han for maden til gæsterne på Jomfruens Egede ved Faxe.