Serie
I køkkenet

Karper

På Gissefeld gods har man i århundreder opdrættet karper. Mads har en fisk med hjem til David, der for første gang skal prøve at tilberede denne ædle fisk. Mads får lov at filetere, og det går slet ikke. Hvilket er helt som David har planlagt.

OPSKRIFT:
1 karpe (eller anden fisk)
1 æg
200 gr rasp
salt og peber
olie til stegning

200 gr bacon
2 scalotteløg
2 ,5 dl hvidvin
200 gr hestebønner
100 gr smør
1 bdt forårsløg
friske urter til pynt

Start med at skære fisken ud i fileter og fjern ben og skind til to små "koteletter" af hver side.
Slå et æg ud og rør det sammen med en gaffel.
Vend fisken i æg og derefter rasp.
Steg fisken af på panden i olie.
Kom salt og peber på

Skær bacon i tynde skiver og derefter i små tern.
Skræl og skær scalotteløg i små tern
Skær top og bund af forårsløg og fjern de yderste lag. Hak dem fint

Steg bacon af i en tykbundet gryde og tilsæt de hakkede løg. Kom hvidvin over og lad det koge ind.
Kom hestebønner på og tilsæt lidt mere vin og derefter smør. Til sidst kommes de hakkede springløg på.
Anret bønnerne i bunden af tallerkenen og kom den stegte fisk henover.
Pynt med koriander og rød skovsyre.
12/11/2014

I programserien 'Mad Med Mere i Køkkenet' har Mads Gudiksen selv taget forklædet på for at lære at lave mad.

Det er kokken David Jensin, som inspirerer til mere spændende hverdagsmad, og viser hvordan man laver de forskellige retter. Og Mads hjælper til.

David Jensin har restauranterne David’s i Stege, Café Sommerspiret på Møns Klint, Bryghuset Møn og Fanefjord Skovpavillon. Desuden står han for maden til gæsterne på Jomfruens Egede ved Faxe.