Serie
I køkkenet

Karamel med figner

OPSKRIFT:

Figner og nektariner med mascarponecreme


6 figner
3 nektariner
100 gr sukker
50 gr hasselnødde flager

2 dl rom
2 dl hvidvin
100 gr sukker

2,5 dl mascarpone
150 gr hvid chokolade
1/2 dl rom ( eller efter smag )

Halver de friske figner

Kom sukker på panden og lad det smelte til karamel Læg fignerne i den varme karamel med kernerne nedad Tag fignerne af og kom derefter flager af hasselnød på panden Rør dwt samen og spred det ud til afkøling på bagepapir

Kom rom og hvidvin over fignerne , tilsæt sukker og lad dem simre i ca 15-20 min under låg

Kom tilsidt kvarte nektariner i gryden og hold låget på - men tag det af varmen

Hak hvid chokolade og rør det med rom og mascarpone

Tag de lune frugter og læg på talerkenen Hæld lidt væde over Pynt med små kugler Af creme, ristede nødder og tallerkensmækker

28/9/2013

I programserien 'Mad Med Mere i Køkkenet' har Mads Gudiksen selv taget forklædet på for at lære at lave mad.

Det er kokken David Jensin, som inspirerer til mere spændende hverdagsmad, og viser hvordan man laver de forskellige retter. Og Mads hjælper til.

David Jensin har restauranterne David’s i Stege, Café Sommerspiret på Møns Klint, Bryghuset Møn og Fanefjord Skovpavillon. Desuden står han for maden til gæsterne på Jomfruens Egede ved Faxe.