Serie
I køkkenet

Kalkun med søde kartofler + Svallerup Skovkro



OPSKRIFT:
Julekalkun med søde kartofler


1 Kalkun
250 gr Svinefars

200 gr Karl Johan svampe ( eller anden type svamp ) Oliven olie Salt og peber 2scalotteløg
2 fed Hvidløg
1 stk Ingefær
1/2 Chili
2 spsk Sennep

100 gr Brød
1 dl mælk

75 gr Smør
2 Appelsiner
3 spsk Ahorn sirup

500 gr Sweet potatoes
1 bdt purløg
2 dl fløde
Salt og peber


Hak svampene i mindre stykker og steg dem gyldne i oliven olie
Skræl læg og skær ud i mindre stykker
Hak derefter chili, hvidløg  og ingefær

Fjern indmad og skyl kalkunen indvendig

Udblød brød i lidt mælk

Kom farsen op i en skål og kom det hakkede grønt i
Rør derefter udblødt brød i og de stegte svampe
Rør sennep i og tilsæt salt og peber

Kom farsen ind i kalkunen
Pres saften fra appelsin ud over kalkunen og tilføj ahornsirup, salt og peber
Sæt denI ovnen på 200 grader med brystet nedad
Efter en time skal kalkunen ud og vendes
Kom smør inden under skindet
Kalkunen får 2,5 time men det er forskelligt hvor lang tid den skal have- alt efter størrelse
 
Vask de søde kartofler grundigt og kom dem hele i  ovnen på bageplade, bag møre i en time
Skær et snit i kartoflen og tag kartoffel ud - pas på skrællen ikke går i stykker
Rør en mos og bland Purløg, fløde, salt og peber i
Derefter kommes mosen tilbage i kartoflen og de sættes ind i ovnen igen ca 20 minutter

13/12/2013

I programserien 'Mad Med Mere i Køkkenet' har Mads Gudiksen selv taget forklædet på for at lære at lave mad.

Det er kokken David Jensin, som inspirerer til mere spændende hverdagsmad, og viser hvordan man laver de forskellige retter. Og Mads hjælper til.

David Jensin har restauranterne David’s i Stege, Café Sommerspiret på Møns Klint, Bryghuset Møn og Fanefjord Skovpavillon. Desuden står han for maden til gæsterne på Jomfruens Egede ved Faxe.