Serie
I køkkenet

Jomfruhummer

OPSKRIFT:
Håndpisket mayonnaise med Jomfruhummer på grill

10 jomfruhummere
2 øko citroner
1 bdt asparges
1 snittet scalotteløg
1/2 dl olie
Frisk Oregano
2 spsk eddike
Salt og peber

Start med at tænde grillen
Og grill de halverede citroner

Del jomfruhummerne på langs
Fjern tarmene
Kom masser af salt og peber på

Grill dem med skallen nederst
Kom olie rørt med oregano og citronskal over Grill med låg på - de er færdige når kødet er Hvidt og løsner sig lidt

Lav mayonnaise

2 æggeblommer
1 tsk sennep
1 tsk eddike
2 dl olie ( oliven eller rapsolie)
Salt og peber

Pisk godt i mayonnaisen
Tilsæt olien lidt ad gangen

Grill hovederne af halverede asparges

Hak resten fint og kom citron på og lidt eddike

Anret jomfruhummerne i skal med asparges salat,  lidt snittede løg, friske urter -og grillet citron og mayonnaise dertil.

25/6/2014

I programserien 'Mad Med Mere i Køkkenet' har Mads Gudiksen selv taget forklædet på for at lære at lave mad.

Det er kokken David Jensin, som inspirerer til mere spændende hverdagsmad, og viser hvordan man laver de forskellige retter. Og Mads hjælper til.

David Jensin har restauranterne David’s i Stege, Café Sommerspiret på Møns Klint, Bryghuset Møn og Fanefjord Skovpavillon. Desuden står han for maden til gæsterne på Jomfruens Egede ved Faxe.