¨

Serie I køkkenet

27:12

Dette afsnit

I Køkkenet - Chokoladekage

15/01/2016

Mads Gudiksen er i køkkenet med kokken David Jensin. Tilslut et gensyn med Mad med mere, hvor Mads Gudiksen besøger et af regionens spisesteder. Verdens bedste chokolade kage…. Marengs: 2½ dl. pasteuriserede æggehvider 260 gr. sukker 140 gr. flormelis 15 gr. kakao Mousse: 350 gr. chokolade 150 gr. smør 7 pasteuriserede æggeblommer 7 pasteuriserede æggehvider 80 gr. sukker Coulis: 4 dl vand sukker 3 bk. friske bær Tænd ovnen på 160 gr. Pisk sukker og æggehvider stive. Tilsæt flormelis og vend forsigtigt kakaoen i. Læg bagepapir på bageplader. Put marengsmassen i en sprøjtepose og form tre ovale bunde og en masse lange stænger. Bag marengsen i 40 – 60 min. alt efter hvor sprøde de ønskes. Pas på de ikke bliver mørke. Evt. kan bagetiden forlænges, hvis ovnens temperatur sænkes. Smelt imens chokolade og smør over vandbad. Køl lidt af og rør æggeblommerne i. Pisk æggehvider og sukker helt stift og rør det forsigtigt i chokolademassen. Læg den ene marengs bund på et stort fad. Og kom chokolade mousse ovenpå. Gentag to gange og slut af med de lange marengsstænger, som pynt. Sæt kagen på køl til den serveres. Kog en sukkerlage af vand og sukker, tilsæt friske bær og smag til med sukker alt efter, hvor sød en coulis du ønsker.

I programserien 'Mad Med Mere i Køkkenet' har Mads Gudiksen selv taget forklædet på for at lære at lave mad. Det er kokken David Jensin, som inspirerer til mere spændende hverdagsmad, og viser hvordan man laver de forskellige retter. Og Mads hjælper til. David Jensin har restauranterne David’s i Stege, Café Sommerspiret på Møns Klint, Bryghuset Møn og Fanefjord Skovpavillon. Desuden står han for maden til gæsterne på Jomfruens Egede ved Faxe.

Alle serier A - Å