¨

Serie I køkkenet

28:00

Dette afsnit

I Køkkenet - Asparges med parmaskinke

19/01/2016

Mads Gudiksen er i køkkenet med kokken David Jensin. Tilslut et gensyn med Mad med mere, hvor Mads Gudiksen besøger et af regionens spisesteder. OPSKRIFT: Asparges med gedefeta syltede løg & sprød Parmaskinke 6 tynde skiver Parma skinke 2 babyfennikel med top 2 store scalotteløg 20 asparges 2 dl æbleeddikke 1 dl sukker 500 gr gedefeta ost ( alternativt rygeost eller anden blød ost ) Bag tynde skiver af Parmaskinke i ovnen ca. 8-10 min. ved 200 gr. Indtil det bliver mørkt og sprødt. Skræl og skær løg i tynde ringe. Snit fennikel fint - gem toppene Kog eddikke og sukker op i en lille gryde. Tag gryden af og kom fennikel og løg i. Skræl halvdelen af dine asparges. Gem de fine strimler. Blancher alle aspargesene, i letsaltet, kogende vand og køl dem herefter af i iskoldt vand, for at bevare dem sprøde. Anret aspargesene med den salte ost, den sprøde Parmaskinke. Pynt med de syltede løg, de fine asparges strimler, dryp en smule af eddike lagen fra løgene over. Pynt til sidst med fenikel toppene.

I programserien 'Mad Med Mere i Køkkenet' har Mads Gudiksen selv taget forklædet på for at lære at lave mad. Det er kokken David Jensin, som inspirerer til mere spændende hverdagsmad, og viser hvordan man laver de forskellige retter. Og Mads hjælper til. David Jensin har restauranterne David’s i Stege, Café Sommerspiret på Møns Klint, Bryghuset Møn og Fanefjord Skovpavillon. Desuden står han for maden til gæsterne på Jomfruens Egede ved Faxe.

Alle serier A - Å