Gullasch med grov kartoffelmos
700 gr oksekød i tern5 store scalotteløg 2 fed hvidløg4 gulerødder3 peberfrugter2 -3 spsk mel1-2 tsk paprika Salt og peberOlivenolie
800 gr bagekartofler2 dl fløde50 gr smør
1 bdt purløg
Kødet brunes lidt ad gangen i olivenolie, i en stor tykbundet gryde. Det er vigtigt at olien er godt varm. Tilsæt grofthakkede hvidløg og scalotteløg og steg dem af sammen med kødet. Kødet krydres med paprika og mel tilsætttes. Hæld vand over og lad retten koge under låg i ca 1,5 time, så kødet bliver mørt. Derefter tilsættes strimler af peberfrugt og grove stykker af gulerod.
Kog kartofler med skræl på møre. Hæld vandet fra og rør smør og fløde i. Mos kartoflerne groft med en stor gaffel og smag til med salt og peber. Tilsæt finthakket løg og purløg
Serveres rygende varm -velbekomme.Gullasch er en ret der bestemt egner sig til at gemme til dagen efter.