Serie
I køkkenet

Eclairs

OPSKRIFT:
Mocca éclairs

Dej
2 dl vand
100 gr smør
100 gr mel
1 knivssp salt
2 æg
2 spsk sukker

Creme
3 æggeblommer( pasteuriserede)
2 spsk sukker
4 tsk majsstivelse
2,5 dl mælk
1 stang Vanille eller 1 tsk vanille sirup
2 tsk pulverkaffe
2 dl fløde

Glasur
200 gr Flormelis
Kold Kaffe
Kandiserede violer til pynt

Kog vand med smør og sukker
Tilsæt mel - med lidt salt, llidt ad gangen når smørret er smeltet

Pisk til dejen er sammenhængende og lad den køle af.
Tilsæt så æg lidt ad gangen, mens der piskes

Kom dejen i sprøjtepose og sprøjt ud på en bageplade med bagepapir Lav dem ca. 7 cm lange og ca. 1 cm brede

Bag kagerne gyldne i ca 20-min
De skal hæve så åben ikke ovnen undervejs. Lad dem køle af. Creme

Pisk æggeblommer, sukker, majsstivelse, mælk og vanille sammen i en gryde. Pisk grundigt og lad det koge op.
Kom pulverkaffen i og lad cremen køle af. Rør engang imellem.
Pisk fløden stiv og vend den i cremen.
Kom cremen i en sprøjtepose og læg den på køl

Rør flormelis og kold kaffe til glasur

Skær kagen over på langs i top og bund- og sprøjt cremen på bunden og læg låg ovenpå. Kom glasur ovenpå og pynt med et drys violer

Opskriften giver ca 12 styk

22/2/2014

I programserien 'Mad Med Mere i Køkkenet' har Mads Gudiksen selv taget forklædet på for at lære at lave mad.

Det er kokken David Jensin, som inspirerer til mere spændende hverdagsmad, og viser hvordan man laver de forskellige retter. Og Mads hjælper til.

David Jensin har restauranterne David’s i Stege, Café Sommerspiret på Møns Klint, Bryghuset Møn og Fanefjord Skovpavillon. Desuden står han for maden til gæsterne på Jomfruens Egede ved Faxe.