Serie
I køkkenet

Dekonstrueret pæretærte

OPSKRIFT:

Pæretærte

 

300 gr mel
100 gr smør
1 æg
100 gr sukker

8 pærer
½ l æblemost
½ l vand
100 gr. Sukker
1 tsk vanille

200 gr marcipan
½ dl mælk

Pyntegrønt
1 dl creme fraiche

Skræl pærerne og fjern kernehuset i midten
Kog en sukkerlage af en blanding af vand, æblemost, sukker og vanille
Når det er kogt op , tages det af bluset og pærerne kommes i

Rør en dej sammen af mel, smør, æg og sukker. Er den ikke blød nok, kan der tilsættes lidt ekstra væske i form af mælk eller vand
rul ud på bageplade med bagepapir
Bages sprød og gylden i ovnen ca. 20 min ved  200 grader


Blød revet marcipan ud med lidt mælk  og rør det sammen - lidt ad gangen, til en slags grød


Anret pærerne lune, med marcipan grøden, lidt creme fraiche  på tallerken
Pynt med grønt og stykker af mørdej

 

8/10/2014

I programserien 'Mad Med Mere i Køkkenet' har Mads Gudiksen selv taget forklædet på for at lære at lave mad.

Det er kokken David Jensin, som inspirerer til mere spændende hverdagsmad, og viser hvordan man laver de forskellige retter. Og Mads hjælper til.

David Jensin har restauranterne David’s i Stege, Café Sommerspiret på Møns Klint, Bryghuset Møn og Fanefjord Skovpavillon. Desuden står han for maden til gæsterne på Jomfruens Egede ved Faxe.