.
.
.
Pæretærte
300 gr mel100 gr smør1 æg 100 gr sukker
8 pærer½ l æblemost½ l vand100 gr. Sukker1 tsk vanille
200 gr marcipan½ dl mælk
Pyntegrønt1 dl creme fraiche
Skræl pærerne og fjern kernehuset i midtenKog en sukkerlage af en blanding af vand, æblemost, sukker og vanilleNår det er kogt op , tages det af bluset og pærerne kommes i
Rør en dej sammen af mel, smør, æg og sukker. Er den ikke blød nok, kan der tilsættes lidt ekstra væske i form af mælk eller vandrul ud på bageplade med bagepapirBages sprød og gylden i ovnen ca. 20 min ved 200 grader
Blød revet marcipan ud med lidt mælk og rør det sammen - lidt ad gangen, til en slags grød
Anret pærerne lune, med marcipan grøden, lidt creme fraiche på tallerkenPynt med grønt og stykker af mørdej
Du kan hente opskriften
http://www.tveast.dk/sites/www.tv2east.dk/files/paeretaerte.pdf" title="her">her