Serie
I køkkenet

Bøf med løg

OPSKRIFT:
Bøf med løg

800 gr. Kalvemørbrad
olie til stegning
4 Rødløg
1 dl hindbær eddike
1 dl æblesirup
100 gr Knoldselleri
50 gr. Smør
4 Majs
400 gr. Grønne bønner
karse

Start med at fjerne sener og fedt fra kødet og skær det derefter ud i bøffer.

Sæt en gryde med vand over og tilsæt salt
Når vandet koger kommes bønnerne i og efter et kort opkog skal de op og
nedkøles.
Krydr med salt, peber og karse

Tag skræl og ”hår” af majskolberne og kog dem let i 3-5 min.
Stil kolberne på højkant og skær majsene af
Kom dem på panden hvor bøfferne har været stegt
Skær knoldselleri i små tern og kom det til majsene
Tilsæt smør

Skræl løgene og snit dem fint. Steg dem af på panden i olie.
Hæld hindbæreddike over og dernæst sirup
Kom lidt salt og peber over. Lad det stå og simre til de bliver bløde og glaserede

Steg bøfferne af på en meget varm pande. Vend dem så de får en god stegeskorpe på begge sider. Tilsæt salt og peber og steg dem færdig i ovnen i ca. 5 min

Anret majs med bønnerne ved siden af. Kom bøffen ovenpå og til sidst de glaserede løg. Pynt evt. med friske urter,
17/9/2014

I programserien 'Mad Med Mere i Køkkenet' har Mads Gudiksen selv taget forklædet på for at lære at lave mad.

Det er kokken David Jensin, som inspirerer til mere spændende hverdagsmad, og viser hvordan man laver de forskellige retter. Og Mads hjælper til.

David Jensin har restauranterne David’s i Stege, Café Sommerspiret på Møns Klint, Bryghuset Møn og Fanefjord Skovpavillon. Desuden står han for maden til gæsterne på Jomfruens Egede ved Faxe.